Tgrt Haber

Altında dikkatler FED’e çevrildi! Ons ve gram altın baskılanıyor

26 Temmuz 2023 10:10 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 10:17
Altında dikkatler FED’e çevrildi! Ons ve gram altın baskılanıyor

Altın piyasası Fed kararı öncesinde baskılanıyor. Altın fiyatlarında hafta başında bir miktar geri çekilme yaşanmıştı. Bu akşam açıklanacak Fed faiz kararı ile birlikte başkan Jerome Powell’ın mesajları fiyatlamalarda etkili olacak. Fed’in son şahin hamlesi olarak tahmin edilen bu karar, faiz politikasını başka yöne çevirecek. Yatırımcı Amerika tarafından gelecek açıklamalara kilitlenirken güncel altın fiyatları da merak ediliyor. Peki, Fed faiz arttırırsa altın ne olur? Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? Gram altın, çeyrek altın, tam ve yarım altın fiyatlarında son durum ne? İşte güncel altın fiyatları…

Altında şahin Fed baskısı sürüyor! Faiz artırım döngüsünün sonuna işaret eden Fed toplantısı öncesinde altın yatay seyrediyor. Dikkatler bu akşam Fed Başkanı Jerome Powell’ın vereceği mesajlara çevrilirken, altında yeni rekorların olup olmayacağı yatırımcının odağında bulunuyor.

ALTINDA FED FİYATLAMASI BAŞLADI

Bugün saat 21.00’de açıklanacak ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı ve Powell’in konuşması öncesinde altın piyasasında gergin bekleyiş sürüyor.

Yatırımcı, analistlerin yorumlarını anbean takip ederken yeni tahminler de gelmeye devam ediyor. Uzmanlar gram altın fiyatı için 2 bin TL tahmini yaptı. Fed’in kararı artırım yönünde olursa altında yukarı yönlü ivmelenmeler görülebilir. Analistlere göre, FED’in politika faizinde bir kez daha 25 baz puanlık artırım yapmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Powell’ın açıklamaları da, bundan sonraki yani eylül ayı toplantısının yol haritasının da işaretlerini verecek. Fiyatlamalar açısından bu işaret etkili olabilir. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Fed faiz kararı öncesi ons altın​ fiyatı hareketli seyrediyor. Hafta başında 1952 dolara kadar geri çekilen ons altında Fed faiz kararı sonrasında hareketlilik bekleniyor. Ons şu sıralar 1963 dolar seviyesinden gerçekleşiyor. Ons altından destek alan gram altın fiyatı ise 1700 TL sınırında tutunmaya devam ediyor. Çeyrek altın 2.858 TL, Cumhuriyet altını 11.571 TL ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı da 1.657 TL’den alıcıya sunuluyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...