Tgrt Haber

Altında dip seviyeler neresi? 3 yabancı analist tahminlerini paylaştı

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
22 Haziran 2022 09:32 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 09:53
Altında dip seviyeler neresi? 3 yabancı analist tahminlerini paylaştı

Altında gözler merkez bankaları hamlelerinde. Fed Başkanı Powell bugün açıklama yapacak, TCMB de yarın faiz kararını açıklayacak. Powell’ın ons altın üzerindeki baskıyı hafifletmesi ve TCMB’nin faiz hamlesi de dolar kurunda hareketliliğe sebep olması bekleniyor. Altın yatırımcısı iki gelişmeye odaklanmışken yabancı analistler ons altının yıl sonu fiyatları üzerine değerlendirmelerini yaptı.

Bugün Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkez bankası Federal Reserve​ (Fed) Başkanı Jerome PowellABD Senatosu​'nda para politikası​ raporu sunuş konuşması yapacak. Powell’ın açıklamasının son dönem resesyon​ tehdidini gündemden düşürmeyen piyasalar üzerinde ılımlı rüzgarlar estirmesi bekleniyor.

Fed Başkanı Powell'ın konuşması öncesinde resesyon endişesiyle fiyatlama devam ederken ons altında düşüş grafiği devam ediyor. Ons altın saat 9.30 itibarıyla 1827 dolar fiyatında.

Son dönemde doların merkez bankası hamleleriyle değer kazanımı sürüyor. Altın ve diğer emtia dolar baskısı altında kalırken piyasa, baskının gevşemesi için boşluk arayışında.

Altının küresel değerini belirleyen ons fiyatına dair ekonomistler 2022 yılı tahminlerini yaptı.

TEK TEK TAHMİNLERİNİ AÇIKLADILAR

HSBC Securities'de Kıymetli Madenler Baş Analisti James Steel, StoneX Financial Ltd'de Avrupa ve Asya Piyasa Analizi Başkanı Rhona O'Connell, Standard Chartered Kıymetli Metaller İcra Direktörü Suki Cooper birlikte internet ortamında bir seminer düzenledi.

2022 yılının geri kalanı için altın piyasasına ilişkin makroekonomik tahminlerini sunan üçlü, yıl sonuna kadar daha düşük altın fiyatları görüyor.

Cooper, dördüncü çeyrekte altın fiyatının ons başına 1.750 dolara düşeceğini öngördüğünü söyledi.

Altın fiyatlarında tam bir çöküş görmediğini belirten Steel, şirketinin yılın ikinci yarısında ons altının 1.800 doların altına düşerek yıl ortalamasının 1.820 dolar olacağı tahminini bildirdi.

Daha düşük fiyatlar gören O'Connell, altın fiyatlarındaki herhangi bir düşüşün, genel olarak talebin yenilenmesine yol açabileceğini ifade ederek 1.800 doların altındaki fiyatın güçlü alım sinyalleri üretebileceğini ve fiyatların mevcut seviyelerde desteklenmesini sürdürebileceğini belirtti.

İŞTE 22 HAZİRAN GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

ALTIN (GRAM) 1.019,31 TL

ALTIN (ÇEYREK) 1.683,45 TL

ALTIN (TAM) 7.135,30 TL

CUMHURİYET ALTINI 6.925,74 TL

ALTIN (ONS) 1.826,66 DOLAR

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...