Tgrt Haber

Altında güçlü dolar baskısı, yeni güne düşüşle başladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, AA
15 Ağustos 2023 11:55 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 12:00
Altında güçlü dolar baskısı, yeni güne düşüşle başladı

Altının gram fiyatı Çin’de yaşanan gelişmeler sonrası ons altındaki düşüşe bağlı olarak güne gerileyerek başladı. Ons altın 1.910 dolar seviyelerine gerilerken dolar endeksi beş haftanın en yüksek seviyesine kadar çıktı. Gram altın yeni güne 1.657 lira seviyesinde işlem görerek başladı.

Ons altın​ mart ayında bu yana en kötü kapanışı gerçekleştirdi. Çin’de Country Garden kriziyle başlayan dalgalanma sonrası yatırımcılar metallerden vazgeçti. Bu hareket altın fiyatlarında gerilemeye neden olurken dolar​ endeksinin 103 seviyesine kadar yükselmesine kapı araladı. 

GRAM GÜNE DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe karşın dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 1.659 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne ise düşüşle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 1.657 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.720 lira, Cumhuriyet altını da 10.990 liradan satılıyor.

FED​ BELİRSİZLİĞİ DEVAM EDİYOR

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) nihai faiz oranını nerede belirleyeceğine ilişkin soru işaretlerinin varlığını koruduğunu ifade ederek, bu durumun piyasalarda belirsizlik ortamının sürmesine neden olduğunu dile getirdi. Bugün yurt içinde bütçe dengesi, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da Zew beklenti endeksleri ile ABD'de New York  Fed imalat endeksi ve perakende satışların takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 ve 1.890 doların destek, 1.920 ve 1.930 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Altında güçlü dolar baskısı, yeni güne düşüşle başladı

Güçlü dolar baskısı ons altını 1.910 dolar seviyelerinin altına itti. Ons altın şu sıralar haftanın en düşük seviyelerinde işlem görüyor. Yatırımcılar ayrıca ABD perakende satış rakamları ve Fed'in bu hafta ekonomi ve faiz oranı görünümüne yön verebilecek son politika toplantısı tutanaklarını bekliyor. 

ALTINDA GÜÇLÜ DOLAR BASKISI

Diğer yandan veriler, gözler Uzak doğu piyasalarına çevrildi. Çin​ ekonomisinden gelen veriler piyasalar üzerinde etkili olmaya devam ederken Japonya ekonomisi beklentilerin üzerinde büyüdü.  Dolar endeksi 103 seviyenin üzerine tutunarak beş haftayı aşkın süredir en yüksek seviyelerine yakın seyrediyor.

 

 

Kaynak: TGRT Haber, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...