Tgrt Haber

Altından güçlü başlangıç: İslam Memiş ekim ayına işaret etti, rekor seviyeyi verdi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
18 Eylül 2023 11:54 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 12:02
Altından güçlü başlangıç: İslam Memiş ekim ayına işaret etti, rekor seviyeyi verdi

Altın küresel piyasalarda Fed faiz kararlarına yönelik belirsizliklere rağmen ons başına 1.930 dolar seviyesine tırmandı. Gram altın hem ons hem de dolar/TL kurundan aldığı destekle yeni haftaya 1.675 TL’den başladı. Finans analisti İslam Memiş ise altın için 3 bin 500 TL seviyelerini verdi.

Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 1.675 lira seviyesinden işlem görüyor. Ons altın​ bir süredir devam eden düşüş eğimline ara vererek 1.930 doların üzerine çıktı. Çeyrek altın 2 bin 774 lira olurken cumhuriyet altını 11 bin 326 liraya yükseldi. Finans Analisti İslam Memiş​ altın için dudak uçuklatan seviyeyi verdi.

FED​ KARARLARI ALTININ YÖNÜNDE BELİRLEYİCİ OLACAK

Analistler, bu hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ile Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının altının yönü üzerinde etkili olacağını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.915 doların destek, 1.940 doların ise direnç konumunda olduğunu söyledi. Uzmanlar Fed’in bu ay pas geçebilme ihtimalinin kuvvetli olduğunu ifade etti. 

BASKILAMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan İslam Memiş altın piyasalarının gelecek dönemlerdeki seyrine yönelik önemli açıklamalar yaparak şunları kaydetti:  Ons altın 1.921 dolarda. 1.930 dolar test edildi, geri geldi. Fed'e kadar baskılanma süreci devam ediyor.  Teknik olarak 1900 - 1930 dolar aralığını takip ediyoruz. Yükselişin devam etmesi için 1.930'un kırılması lazım, düşüşler için 1900 altı. Dar bant aralığında.

Altından güçlü başlangıç: İslam Memiş ekim ayına işaret etti, rekor seviyeyi verdi

EKİM’DE RÜZGAR TERSİNE DÖNECEK

Elinde dolar olanlar ons altın​ tarafındaki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilir. Parite üzerinden altın, gümüş, euro yapabilirsin. Ons tarafında ekim ayı itibarıyla rüzgâr tersine dönecek ve 2.000 seviyesini göreceğiz. Orta ve uzun vadede yön yukarı.

Fed'e kadar baskı altında kalacak, Fed sonrası altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlere hazır olun. 1800'lü rakamları konuşmaya başlayacağız. Dolar güçlü duruştan dolayı gram altında da düşüş görmüyoruz, ons tarafındaki gibi."

3 BİN 500’LÜ RAKAMLARI KONUŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ

Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altında yeni rekorlar bizi bekliyor olacak. Bu baskılanmaya hazırlık yapmanız lazım. Ekim hazırlığınızı yapın, bunlar altın yatırımcısı için fırsat oluşumu. 2024 yılında ise 2 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz, 2025'te ise 3 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz gram altında.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...