Tgrt Haber

Altını olan bozdurmasın! Kuyumculardan rekor tahmin geldi, işte iki yılda çıkacağı seviye

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, İHA
14 Temmuz 2023 11:14 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 11:25

ABD enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesi altının hem ons hem de gram tarafının yükselmesine kapı açtı. Gram altın fiyatları çıktığı zirve seviyelere yenilerini eklerken ons 1.960 doları gördü. Kuyumcu esnafı ise altının kısa sürede yükseleceği rekor seviyeleri açıkladı.

Gram altınABDTÜFE​ verilerinden aldığı destekle 1.646 TL’ye kadar yükseldi. Hem onstan hem de dolar kurundan destek alan altın, rekor serini devam ettiriyor. ABD’nin sıkı para politikasından vazgeçeceğine dair beklentiler de altın fiyatlanmalarını etkiledi. Kuyumcular altının yılsonuna kadar yüzde 15-20 artacağını tahmin ediyor.

ONS DÖRT HAFTANIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Ons altın​ ABD enflasyonun yüzde 3 olarak açıklanması sonrası toparlanarak son dört haftanın en yüksek seviyesine kadar yükseldi. Küresel finans kurumları Fed’in bu ay 25 baz puan faiz artışına gideceğini öngörüyor. Analistlere göre Fed 2024’te daha güvercin adımlar atacak.

GRAM ALTIN​ 1.650 TL’YE YAKLAŞTI

Gram altın fiyatları dolar/TL kurundan destek almaya devam ediyor. Küresel piyasalardaki hareketlilik ise altını lehine ilerliyor. Bu gelişmelere bağlı olarak gram altın fiyatların tüm zamanların en yüksek seviyelerine kadar yükselerek ekranlarda 1.650 TL’ye kadar dayandı. Kapalıçarşı’da 1.654,99 alınırken 1.656,15 liraya satılıyor.

YÜZDE 15-20 ARTACAK

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, yükselişe geçen gram altın fiyatının artmaya devam edeceğini belirterek, temmuz ayı kuyumcular olarak en yoğun dönem olduğunu hatırlatan Yazıcı, “Temmuz ayı düğünlerin yoğun olduğu dönem. Altına talep arttığı için fiyat yukarıya doğru gidiyor. 

En güvenilir liman altın almasından dolayı altının bir nebze daha yukarı gittiğini görmekteyiz. Özellikle doların artması dolayısıyla altının destek aldığı dolardır. Ons’un yanında iki taraftan destek aldığı için fiyatlar hep yukarı gidiyor. Bundan sonra da gidebileceğini ön görmekteyiz. Yılın sonunda rakamların yüzde 15-20 yukarıda olacağını ön görüyorum. 

Altını olan bozdurmasın! Kuyumculardan rekor tahmin geldi, işte iki yılda çıkacağı seviye

ÖNÜMÜZDEKİ 2 YILDA 2 BİN 300 SEVİYELERİNE ÇIKABİLİR

Esnafımız sezona çok iyi hazırlandı beklentilerimiz üst düzeyde. Özellikle yerli ve yabancı turistin gelmesi düğün sezonunun olması şu ana kadar yüzde 60-80 bandına ulaşabildik. Yüzde yüze henüz daha ulaşamadık, belki önümüzdeki günlerde hareketlilik başlayacaktır. İnşallah sezon sonunu güzel tamamlayacağız. Geçmiş dönemde altının gramı bin 100 TL idi. 

Bir yıl sonra bir toplantıda bin 250 TL olacak diye söylediğimizde arkadaşlarımızın bize ifadesi bu rakam olur mu? Şimdi gelinen noktaya bakıyoruz o zamanki tarih 2015 bugünkü tarih 2023 altın bin 600 TL olmuş. Önümüzdeki iki yıl içerisinde 2 bin 300 seviyelerini dahi göreceğini ön görmekteyim. Yatırımcı altına yatırım yapmadan asla vazgeçmesin sabırla beklesin sonunda kazancını görecektir” dedi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber, İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...