Tgrt Haber

Altınla yarışıyor: Tozunun kilosu ise bin 500 lira...

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Aralık 2022 17:16 - Güncelleme : 05 Aralık 2022 17:26
Altınla yarışıyor: Tozunun kilosu ise bin 500 lira...

Bolu’nun Gerede ilçesinde Gerede Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ‘Salep’ bahçesi oluşturuldu. Bir dönüm alana dikilecek olan 20 bin 280 adet salep fidanı yöre halkına istihdam sağlayarak gelir kapısı olacak.

Bolu’nun Gerede​ ilçesinde tozunun kilosu bin 500 liradan alıcı bulan 20 bin 280 salep​ bitkisi toprakla buluşturulacak.

"MADDİ BİR GELİR SAĞLAYACAK"

Kadınlara yeni gelir kapısı olacak olan bu proje hakkında Gerede Orman İşletme Müdürü Vasfi Cem Bulut, “Dikim çalışmalarında civar köylerde bulunan vatandaşların çalışacak bu sayede vatandaşlarımıza maddi bir gelir sağlanacak. Aynı zamanda da arazideki yapılan yatırımları görüp sahiplenmelerini amaçlıyoruz” dedi.

Öte yandan İşletme Müdürü Cem Bulut, bu çalışmaların ilerleyen yıllarda ülke ekonomisine katkı sağlayacağını, yapılacak bakım çalışmalarının da yöre halkı için gelir kaynağı olacağını vurguladı. Oluşturulan Tıbbi Aromatik Bitki (Salep) Bahçesi ile orman bitişiğinde yaşayan vatandaşların, odun dışı orman ürünlerinden hem gıda ihtiyacına katkı sağlaması hem de ekonomik gelir elde etmeleri hedefleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...