Tgrt Haber

AMB Başkanı'ndan Avrupa için durgunluk uyarısı!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg
24 Ekim 2023 17:18 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 17:22
AMB Başkanı'ndan Avrupa için durgunluk uyarısı!

Bir süredir yüksek enflasyonla mücadele eden Euro Bölgesi için Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’dan durgunluk mesajı geldi.

Avrupa Merkez Bankası​ (AMB) Başkanı Christine Lagarde’ın Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve Eurogroup Başkanları ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Lagarde, Euro Bölgesi ekonomisinin önümüzdeki birkaç çeyrekte durgunlukla karşı karşıya olduğunu söylediği öğrenildi.

DURGUNLUK DEVAM EDECEK

Bloomberg’in yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Gerçekleşen telefon görüşmesinde Lagarde’ın Euro Bölgesi ekonomisinin önümüzdeki birkaç çeyrekte durgunlukla karşı karşıya olacağını ancak fiyatlara yönelik risklerin daha dengeli hale geldiğini söylediği aktarıldı.

BÖLGESE ANLAŞMA YOKLUĞU BAŞ AĞRISINA NEDEN OLUYOR

İsminin gizli tutulmasını isteyen kaynaklar, Lagarde’ın enflasyonla mücadelenin iyi gittiğini ancak mali kurallar konusunda bölgesel bir anlaşmanın olmamasının “baş ağrısı” ortaya çıkardığını söylediğini belirtti. Kaynaklar ayrıca, Lagarde’ın konuşmasında zayıflama işaretleri gösteren istihdamın hala ayakta kaldığını vurguladığını söyledi.

Kaynak: Bloomberg

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...