Tgrt Haber

Seferberlikten kaçan Ruslar Antalya'da emlakçı oldu! Kira fiyatları ikiye katlandı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
30 Eylül 2022 07:44 - Güncelleme : 30 Eylül 2022 07:56
Seferberlikten kaçan Ruslar Antalya'da emlakçı oldu! Kira fiyatları ikiye katlandı

Kısmi seferberlik sonrası ülkelerini terke den Ruslar özellikle Türkiye’ye akın etti. Antalya bölgesine daha çok ilgi gösteren Ruslar nedeniyle fiyatlar artarken aralarında emlakçı olanlar bile var.

Rusya​ Devlet Başkanı Putin’in ‘kısmi seferberlik’ kararı sonrasında binlerce Rus ülkesini terk etti. Uçaklarda bilet kalmazken özellikle Rusya’ya sınır olan ülkelerde uzun araç kuyrukları oluştu. Rusların tercih ettiği ülkelerden birisi de Türkiye oldu. Daha önce tatil için Türkiye’ye gelen ve Antalyabölgesini tercih eden Ruslar bu sefer seferberlikten kaçmak için geldi.

RUSLAR GELDİ KİRALAR KATLANDI

Antalya’da özellikle Rusların akın ettiğini söyleyen bölgedeki emlakçılar deniz kenarındaki evlerin büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Ev almaktan daha çok kiralama yöntemine giden Ruslar bölgedeki evlerin fiyatlarını da arttırdı. Ancak buna rağmen ev sahipleri kısa süreli kiralamaya ve ödemede yaşanan sıkıntılar nedeniyle evlerini Ruslara vermek istemiyor.

RUS EMLAKÇILAR BİLE VAR

Bölgedeki Rus ağırlığı sonrasında bazıları emlakçılık yapmaya başladı. Rusya’dan bağlantılarını kullanarak Türkiye’ye getiren Rus emlakçılar Türk emlakçıların da elinden işleri aldı. Sektör temsilcileri, “Zaten piyasa allak bullak. Ne boş ev kaldı ne de uygun fiyat” diyerek dert yandı. 2+1 dairler fiyatı Rusların da gelmesi ile birlikte 2 binden 4 bin liraya kadar yükseldi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
onder 2 Aralık 2022 13:33

Ev sahipleri para kazanmak için her şeyi yapmaya hazırlar. Allah fırsat vermesin. Bütün fırsatçıların yollarını kapatsın.

Azra30 Eylül 2022 08:54

4 mu? 14 bin kira burası, gelin de görün neler oluyor!Türk milletimiz aç, aç geziyor!!!

Sonraki Haber Yükleniyor...