Tgrt Haber

Arabistan’ın canı tatlı istiyor! Türkiye’ye ilginç talep…

Editör: İmran Baran / Kaynak: Dünya Gazetesi
01 Ekim 2023 17:21 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 17:35
Arabistan’ın canı tatlı istiyor! Türkiye’ye ilginç talep…

Suudi Arabistan merkezli bir firma, Türkiye’den ilginç bir ithalat talebinde bulundu. Firma Türkiye’den içeriğinde arpa unu bulunan kurabiye, cupcake, muffin ve mamoul satın almak istiyor.

Suudi Arabistan​ merkezli bir firma yediden yetmişe kimsenin hayır diyemediği kurabiye​ ve çeşitlerini Türkiye’den ithal etmek istediğini söyledi.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre taleplerini isim isim Türkiye’nin en büyük B2B platformu TurkishExporter’a ileten firma, özel not olarak kurabiyelerin arpa unu/tozuyla yapılmasını ekledi. Çokça kurabiye çeşidi, cupcake, muffin ve özel dolguya sahip mamoul satın alacaklarını yazan Arabistan merkezli firma tatlı ithalatını sipariş üzerine ve düzenli olarak tekrarlayacaklarını bildirdi.

ARABİSTAN'A İHRACAT​ 32 KAT ARTTI

Türkiye​ ile Suudi Arabistan arasında son dönemde ticari ilişkilerin yeniden tesis edilmesi ve ihracat hacminin hızla artırılması amacıyla atılan adımlar sonuç verdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin Suudi Arabistan'a ihracatı ocak-şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 32 kat artarak 11 milyon 209 bin dolardan, 367 milyon 363 bin dolara yükseldi.

Kaynak: Dünya Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...