Tgrt Haber

Araç piyasasında kampanya rüzgarı: İşte en ucuz otomobil markası

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
06 Kasım 2023 12:25 - Güncelleme : 06 Kasım 2023 14:41
Araç piyasasında kampanya rüzgarı: İşte en ucuz otomobil markası

Ticaret Bakanlığı’nın araç piyasasındaki fahiş fiyatları önlemek amacıyla attığı adımlar işe yaradı. Otomobil fiyatlarındaki gerilemeler devam ederken markalar peş peşe yeni kampanyalarını duyurmaya başladı. Toyoto'dan Fiat'a pek çok araç markası kampanya rüzgarına kapılırken indirim fırsatlarına dair tüm detaylar belli oldu.

Bazı araç satıcılarının aksesuar adı altında fiyatları yükseltmesi ve sahte ilanlar yüzünden araç piyasasındaki fiyat dalgalanmalarına Bakanlık el attı. Alınan önlemlerin ardından otomobil fiyatları düşüşe geçerken araç markaları kampanyalarını duyurdu. 

EN UCUZ ARAÇ UNVANINI KAYBETTİ

Türkiye’de en çok satılan araç markası ekim ayında da Fiat​ oldu. Fiat Egea, aylardır Türkiye’de satılan en ucuz araba markası olarak kaydedildi. Başlayan kampanyalar sonrası Fiat bir adım geriye düştü. Hyundai​ i10 ise satılan en ucuz araba oldu. Araç markasını  Seat Ibiza takip ederken Ibiza'yı Fiat Egea izledi.

TOYOTA​ PEK ÇOK MODELİNDE KAMPANYAYA GİTTİ

Japon markası Toyota kasım ayında pek çok modelinde kampanyaya gitti.  Hilux, Corolla Cross, Yaris Cross, Corolla Sedan, Yaris ve Corolla HB modelleri 200 bin TL'ye varan indirimler yapılırken alıcılara yüzde 0 faiz imkânı sağlıyor. İnternet sitesinde yer alan bilgilere göre, Toyota Hilux modeli 200 bin TL'ye varan indirimle beraber 1 milyon 400 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

FİAT’TAN EGEA MODELLERİ İÇİN KAMPANYA

İtalyan otomotiv markası Fiat, Türkiye’de en çok satılan araç markalarından biri oldu.  Marka en çok tercih edilen modellerine kampanyalar düzenlemeye devam ediyor. Fiat, 2023 model Egea modellerinde geçerli 200 bin TL kredi, 24 ay taksit, yüzde 3,68 faiz oranı sunuyor.

Araç piyasasında kampanya rüzgarı: İşte en ucuz otomobil markası

RENAULT​ OTOMOTİK VİTESE İNDİRİM

Yine Türkiye’de en çok satılan araba markalarından olan Renault da indirim kampanyası furyasına kapıldı. Renault Taliant otomatik vites, 498 bin 900 TL, Renault Clio otomatik vites, 500 bin 500 TL, Renault Megane sedan Joy da 561 bin 500 liradan başlayan ÖTV muafiyetli fiyatlarıyla alıcılar ile buluşacak. 

HYUNDAİ’DEN ‘6 AY SONRA ÖDE’ KAMPANYASI

Yapılan kampanyaların ardından en ucuz araç modeli unvanını Fiat’tan alan Hyundai “Şimdi alın, 6 ay sonra ödemeye başlayın” kampanyasıyla yeni müşterilerini bekliyor. Yeni i10, i20N ve H-100 kamyonet modellerinde 6 ay ertelemeli finansman seçeneğiyle ödeme imkânı sunuyor. Yeni Hyundai Elantra, Yeni Hyundai Kona ve Staria almak isteyenler 200.000 TL’ye 12 ay vade ve %1,99 faizli kredi kampanyasından yararlanabilir.

PEUGEOT​ DA KAMPANYA RÜZGARINA KAPILDI

Peugeot, sıfır araç kampanyasına devam ediyor. 2023 model EAT8 şanzımana sahip otomatik vitesli Peugeot 208’ler 1.023.000 TL’den satılıyor.
Tüm donanım versiyonlarında 130 HP güç üreten 1.2 PureTech benzinli motor ve 8 ileri tam otomatik EAT8 şanzımana sahip Peugeot 308 modelleri 1.408.000 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...