Tgrt Haber

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV taksit ödemesinde son 3 gün

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
27 Kasım 2023 15:18 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 15:46
Araç sahipleri dikkat! Ek MTV taksit ödemesinde son 3 gün

Deprem felaketinin ardından getirilen ek MTV ödemeleri için geri sayım başladı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren son ödeme tarihi 30 Kasım olarak belirlendi. Bu tarihe kadar ödeme yapmayanlar aracını muayene ettiremeyecek ve satamayacak.

Milyonlarca araç sahibi için ek MTV’de son ödeme tarihi 30 Kasım​ olarak belirlendi. Ek MTV​ ödemesi gerçekleştirmeyenler muayene, satış ve hurdaya ayırma gibi işlemleri yapamayacak.

3 GÜN KALDI

6 Şubat depremlerinin maddi hasarını ortadan kaldırmak için atılan adımlardan biri de ek MTV oldu. Bu yıl sadece bir kere mahsus olarak ödenen ek MTV ödemesi için araç sahiplerinin sadece 3 günü kaldı. İlk taksit ağustos ayında ödenmişti. Araç sahiplerinin cezai durumlarla karşılaşmamaları Ek MTV 2. taksit ödemelerini belirlenen tarihe kadar yatırmaları gerekiyor.

YATIRMAYAN ARACINI TAMİR ETTİREMEYECEK

Öte yandan ek MTV'yi yatırmayanlar araçlarını satamayacakları gibi  trafikten de çekemeyecek. Hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak. Muayene de yaptıramayacak. 

EK MTV ÖDEMESİ NEREDEN YAPILIR?

Ek MTV ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. 

Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de yapılabilecek. 14 Kasım 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren bu yeni düzenleme ile kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı yüzde 2.5'ten yüzde 3.5'e yükseltilmişti.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...