Tgrt Haber

Araç sahiplerine çifte bayram! Motorinden sonra benzine de indirim geldi! (16 kasım güncel akaryakıt fiyatları)

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
16 Kasım 2022 09:47 - Güncelleme : 16 Kasım 2022 10:53
Araç sahiplerine çifte bayram! Motorinden sonra benzine de indirim geldi! (16 kasım güncel akaryakıt fiyatları)

Araç sahiplerinin heyecanla beklediği haber geldi. Bir süredir akaryakıta indirimler geleceği konuşuluyordu. Salı günü motorine 1,56 TL'lik indirim geldi. Yeni alınan bilgiye göre perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 77 kuruş indirim gelecek. Peki, akaryakıt indirimleri devam edecek mi?

Çin​'de yaşanan ekonomik dalgalanmalar akaryakıt​ fiyatlarında geri çekilmeleri sağladı. Geçtiğimiz gün motorine gelen 1,59 TL'lik indirimin ardından şimdi de benzine gelecek indirim​ haberi araç sahiplerini sevindirdi. 

MOTORİNE DE SALI GÜNÜ İNDİRİM GELDİ

Bir süredir akarayakıta üst üste zam geliyordu. Salı günü motorine ciddi bir indirim geldiği duyuruldu. 1,59 liralık indirim motorin​ fiyatlarının değişmesini sağladı.

BENZİNE 77 KURUŞLUK İNDİRİM

Kısa süre sonra alınan bilgiye göre benzine de 17 Kasım Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere 77 kuruş indirim gelmesi bekleniyor. 

AKARYAKIT İNDİRİMLERİ DEVAM EDER Mİ?

Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin'de artan COVID-19 vakaları nedeni ile tedbirler sıkı şekilde uygulanıyor. Bu da ülkede üretimin durmasına yani yakıta olan ihtiyaçta azalmalara neden oluyor. Çin’in beklentilerin altından petrol satın alması ise akaryakıt fiyatlarında geri çekilmeleri destekliyor. Brent ham petrol vadeli işlemleri pazartesi günü %3 düştükten sonra 78 sent gerilerken, yüzde 0.84 düşüşle varil başına 92.36 dolara geriledi.

Analistler, karantinaların ve artan vaka sayılarının önemli bir aşağı yönlü risk olmaya devam ettiğini ifade ediyor. Uluslararası arenada yaşanan gelişmeler tüm dünyada akaryakıt fiyatlarının düşebileceği ihtimaline yoruldu. Öte yandan ABD'de yaşanan siyasi gelişmeler doların sabit kalmasına ve gerilemesine neden oldu. Bu da enerji piyasalarında petrolün fiyatının düşmesini sağladı. 

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?

Brent petrol ise son dönemlerin en büyük geri çekilmelerinden birini yaşıyor. 98 dolara kadar çıkan brent, 95 dolar altını test etti. 16 Kasım tarihi itibari ile brent petrol 93 dolar seviyesinde fiyatlandı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

İstanbul Anadolu yakasında benzin​ fiyatı: 22.70 TL

İstanbul motorin Anadolu Yakası'nda 24,79 TL

İstanbul LPG Anadolu Yakası'nda 10,54 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda benzin fiyatı: 22.69 TL

İstanbul motorin Avrupa Yakası'nda 24,78 TL

İstanbul LPG Avrupa Yakası'nda 10,80 TL

ANKARA 

Ankara'da benzin fiyatı 22.84 TL

Ankara'da motorin fiyatı 24,89 TL

Ankara'da LPG  fiyatı 10.79 TL

İZMİR

İzmir'de benzin fiyatı 22.84 TL

İzmir'de motorin  fiyatı 24,93 TL

İzmir'de LPG  fiyatı 10,54 TL

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...