Tgrt Haber

Araç sahiplerinin yüzü gülüyor! Akaryakıta dev indirim pompaya yansıdı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: Dünya
07 Haziran 2024 10:35 - Güncelleme : 07 Haziran 2024 11:23
Araç sahiplerinin yüzü gülüyor! Akaryakıta dev indirim pompaya yansıdı

Milyonlarca araç sahibinin yüzünü güldüren haber geldi. Akaryakıt fiyatlarına önemli bir gelişme yaşandı. Benzinde 1 lira 25 kuruş, motorin grubunda ise 1 lira 21 kuruş indirim yapıldı. Bu fiyat değişiklikleri gece yarısından itibaren tüm pompalara yansıdı.

Brent petrol fiyatlarında dalgalanma akaryakıta indirim ya da zam olarak yansıyor. Petrol fiyatlarının geçtiğimiz günlerde şubattan bu yana en düşük seviyeye gerilemesi akaryakıt fiyatlarına indirim getirdi.

Araç sahiplerinin yüzü gülüyor! Akaryakıta dev indirim pompaya yansıdı - 1. Resim

DALGALANMA SÜRÜYOR

Şubattan bu yana en düşük seviyeye gerileyen petrol fiyatlarında, dünyanın en çok petrol tüketen ülkesi ABD​'de petrol talebinin yavaşladığına işaret eden veriler ve küresel arz-talep dengesinin bozulacağı endişeleri etkili oldu. Petrol fiyatları​, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz indirimine başlayacağına ilişkin beklentinin güçlenmesiyle tekrar yükselişe geçti.

Araç sahiplerinin yüzü gülüyor! Akaryakıta dev indirim pompaya yansıdı - 2. Resim

Petrol fiyatlarının geçtiğimiz günlerde gerilmesi benzin​ ve motorine indirim olarak yansıdı. Benzin grubunda 1 lira 25 kuruş, motorin​ grubunda ise 1 lira 21 kuruş indirim geldi. İndirim gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. Peki, güncel akaryakıt fiyatları​ ne kadar oldu? İşte 7 Haziran akaryakıt fiyatları...

İŞTE GÜNCEL FİYAT LİSTESİ ŞÖYLE:

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 40,13 TL
Motorin litre fiyatı: 39,21 TL

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 40,05 TL
Motorin litre fiyatı: 39,13 TL

Ankara

Benzin litre fiyatı: 41,13 TL
Motorin litre fiyatı: 40,20 TL

İzmir

Benzin litre fiyatı: 41,42 TL
Motorin litre fiyatı: 40,52 TL

Antalya

Benzin litre fiyatı: 41,87 TL
Motorin litre fiyatı:  41,04 TL

 

Kaynak: Dünya
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...