Tgrt Haber

Arasında 100 TL fark var! Ayıklanmış cevizin kilosu belli oldu

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Aralık 2023 16:34 - Güncelleme : 30 Aralık 2023 16:35
Arasında 100 TL fark var! Ayıklanmış cevizin kilosu belli oldu

Sinop'ta cevizler 150 liradan satışa çıktı. Ayıklanmış Erfelek cevizi ise 250 TL’den alıcı buluyor.

Beyin sağlığını koruyan, hafızayı güçlendiren ve omega-3 yağ asitleri ve antioksidan açısından zengin olan ceviz​, kalp sağlığını korumaya yardımcı oluyor. Bağırsak sağlığını destekleyen, kanser riskini azaltan ve sperm kalitesini artırabilen ceviz, yüksek vitamin ve mineral desteği de sağlıyor. Ayrıca depresyona karşı etkili olan cevizin faydası saymakla bitmiyor. Sinop​'ta da ayıklanmış Erfelek cevizinin kilosu 250 TL’den satılıyor.

Ceviz içi 250 liradan alıcı buluyor.

AYIKLANMIŞI İLE ARADA 100 LİRA FARK VAR

Sinop’un Erfelek ilçesinde toplanan cevizler kilosu 150 TL’den satılırken, ayıklanmış ceviz ise 250 TL’den alıcı buluyor. Meydankapı Mahallesi’ndeki kapalı pazar yerinde ceviz satıcısı Nezahat Tekin, fiyatlara ilişkin yaptığı açıklamada, “Ceviz bu sene önceki yıllara göre az oldu. Normal cevizin kilosu 150 liradan satılıyor. Ayıklanmış cevizin 250 lira olması çok normal. Bunu teker teker ayıklıyoruz. Ben 30 senedir Erfelek cevizi satıyorum. Şu an elimizdeki cevizler azalıyor, bunlar bittiğinde dışarıdan getirip satmak zorunda kalacağız. Normal cevizin de, ayıklanmış cevizin de fiyatı daha da artacak. Şu an elimizdeki cevizlerin sonuna yaklaştık” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...