Tgrt Haber

Arsa ve arazi almadan önce sakın bunu yapmayın! 4 önemli püf noktası var

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
09 Temmuz 2024 15:41 - Güncelleme : 09 Temmuz 2024 15:40
Arsa ve arazi almadan önce sakın bunu yapmayın! 4 önemli püf noktası var

Arazi alırken neye dikkat edilir, sorusuna uzmanından cevap geldi. Arsa ve arazi yatırımında sonuç görmek için dikkat edilecek 4 önemli püf noktayı paylaştı. İşte arsa ve arazi almadan önce mutlaka okumanız gereken o haber.

Birçok yatırımcı, arsa​ ve arazilere yapılan yatırımlarını kaç ayda 4-5 katına katlayacağını merak ediyor. Arsa​ alacakların özellikle dikkat etmesi gereken konular belli oldu.  Satın almayı planladığınız arsa​ yada araziyi doğru yatırıma dönüştürecek püf noktalarını Expert YatırımArazi​ Uzmanı Mehmet Çakır paylaştı. İşte potansiyel bir arsa​ ya da arazi​ bulduğunuzda yapmanız gerekenler.

ARSA​ VE ARAZİ​ SATIN ALIRKEN PÜF NOKTALARA DİKKAT

Arsa​ ve arazi​ almak daha detaylı araştırma gerektiren bir yatırım​ türüdür. 

Bir konut kira getirirken arsanın getirisi yoktur. Vergi de vermek gerekir. Bu kapsamda arsa​ ve arazi​ yatırımlarınızdan kar elde etmek için doğru bir yatırım​ planı çizilmelidir.

Arsa ve arazi almadan önce sakın bunu yapmayın! 4 önemli püf noktası var - 1. Resim

Expert YatırımArazi​ Uzmanı Mehmet Çakır, bunun da önemli 4 püf noktasının olduğunu söyledi.

5 YILDA 7,5 KATI KAZANÇ SAĞLAMAK MÜMKÜN

Arazi​ Uzmanı Çakır, "Çok kazanmaktansa hep kazanmak daha önemli" diyerek şu açıklamayı yaptı;

Arsa ve arazi almadan önce sakın bunu yapmayın! 4 önemli püf noktası var - 2. Resim

“Son zamanlarda doğru yatırımcı kadroları toprağa yöneldi. Arazi yatırımında doğru zaman çok önemli. Arazide çok kazanmaktan daha önemlisi hep kazanmaktır. Hep kazanmak çok kazanmaktan daha çok servet sağlar. Hep kazanmak anlık koordine ve doğru konumla kazanılır.

Bizim savunduğumuz bir gerçek var. Arazide sürdürülebilir kazanç esastır. Bileşik kazançta fayda sağlayamadığınız bir sistem içerisinde büyüme asla söz konusu değildir” 

Arsa ve arazi almadan önce sakın bunu yapmayın! 4 önemli püf noktası var - 3. Resim

4 ÖNEMLİ PÜF NOKTASI VAR

Expert YatırımArazi​ Uzmanı Mehmet Çakır,  5 yılda 7,5 katı kazanç sağlamanın mümkün olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti;

"Bugün 1 milyon liranızı 2 milyon lira yapmak yerine, toprak yatırımıyla her yıl yüzde 50 kar kazancıyla 5. yılın sonunda 7,5 katı büyümek, servete giden yolculuğun ilk aşamasıdır.

Arazi​ stratejisinde 4 madde çok önemli. Doğru zamanlama, doğru bütçe, doğru yatırımcı, ve doğru konum. Arazide ne uygunluk vardır, ne pahalılık. Fiyatı uygun ancak yanlış konumda alınan bir arazinin alıcıyı yıllarca üzer.

Fakat yatırımcının nitelikli bir araziyi küçük de olsa pahalıya alması, alıcıya servet kazandırabilir."

Arsa ve arazi almadan önce sakın bunu yapmayın! 4 önemli püf noktası var - 4. Resim

HER BÜTÇEYE UYGUN ARSA​ VAR MI?

Expert YatırımArazi​ Uzmanı Mehmet Çakır, "Arazide bütçe kişiye göre değişir. Bugün 30 bin liraya da, 300 bin TL'ye de arazi​ alınabilir. 

Yatırımcılara vereceğim en önemli tavsiye ihtiyacınız dışındaki bir bakiye ile yatırım​ yapın. Sosyal hayatınızı yavaşlatacak ve temel ihtiyaçlarınızı bütçelendirmek, yatırımcının yatırım​ bütçesi sayılmaz.

Arazi​ zengin iş değil zenginleşme işidir. Onun için yatırımcıda bir an önce kendi yatırım​ planını çizmeli.” diye konuştu.

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...