Tgrt Haber

Asgari ücret ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakan Şimşek'e sorduğu rakam belli oldu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
26 Aralık 2023 03:12 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 03:16

Türkiye'de milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret miktarı bu hafta belli olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü defa toplanmaya hazırlanırken ücrerin seviyesi de dillendirilmeye başlandı. Gazeteci Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sorduğu rakam belli oldu. 

Türkiye​'de milyonlarca çalışan, Asgari Ücret​ Tespit Komisyonu'nun vereceği kararı bekliyor. Komisyon​, 2024​ yılı için asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını 11 Aralık'ta, ikinci toplantısını ise 18 Aralık'ta gerçekleştirdi. Ancak bu toplantılar sonrasında henüz bir asgari ücret rakamı belirtilmedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun kararının, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlükte olması için en geç bu hafta ücretin belirlenmesi gerekiyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, asgari ücretin bu hafta içinde açıklanması beklenirken çalışanların ve işverenlerin gözü komisyondan çıkacak karara çevrilirken asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda miktarlar belirtilmeye başlandı. 

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN​, ŞİMŞEK'E SORDU"

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, asgari ücret konusunda 16 bin TL'de mutabık kalındığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17 bin TL seviyesinin nasıl bir maliyete yol açabileceği konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e araştırma yapmasını istediğini söyledi. 

Asgari ücret ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakan Şimşek'e sorduğu rakam belli oldu

İşte Küçük'ün o açıklaması:

"Cuma günü asgari ücret açıklanacak. Muhtamelen yarın (salı) bir araya gelecekler. Aslında 16 bin TL'de anlaşılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da '17 bin TL olursa bütçeye maliyeti ne olur?' diye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten hesap yapmasını rica ediyor. Duruma göre bakacaklar."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...