Tgrt Haber

Son dakika! Asgari ücrette zam pazarlığı: Milyonları ilgilendiren kritik toplantıdan 'olumlu' mesaj geldi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
07 Aralık 2022 14:08 - Güncelleme : 07 Aralık 2022 17:10
Son dakika! Asgari ücrette zam pazarlığı: Milyonları ilgilendiren kritik toplantıdan 'olumlu' mesaj geldi

Son dakika! Milyonların merakla beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleştirildi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda işçi, işveren ve bakanlık bürokratları 2023'te uygulanacak asgari ücreti belirlemek için masaya oturdu. Olumlu geçtiği belirtilen toplantının ikincisi ise 14 Aralık'ta yapılacak.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği Asgari Ücret​ Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı. İşçi işveren ve bakanlık bürokratları 2023'te uygulanacak olan asgari ücrete karar vermek için masaya oturdu.

Komisyonda işveren kesimi adına TİSK, işçi kesimi adına TÜRK-İŞ​, hükümeti temsilen ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları masada yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ve TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç katıldı.

İLK AÇIKLAMALAR 'OLUMLU'

Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından bakanlık binasından ayrılan ilk grup Türk-İş oldu. Bakanlık önünde açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, toplantının iyi geçtiğini bildirerek, “Toplantıda konuştuğumuz konuları Türk-İş Yönetim Kurulu'yla değerlendireceğiz. Kapsamlı bir açıklamayı genel merkezde yapacağız. Yarın hepsini tek tek açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

İkinci toplantı 14 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek.

KAMUOYU BEKLENTİSİ 7 BİN 845 TL

Asgari ücret belirleme çalışmaları çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde akademik bir kadronun gerçekleştirdiği araştırma çerçevesinde hem işçi hem de işveren kesimine ulaşıldı.

İşçi, işveren ve farklı mesleklerden oluşan vatandaşların oluşturduğu kamuoyuna 2023 yılı asgari ücret beklentisinin sorulması üzerine işçilerin asgari ücret beklentisi 7 bin 500 TL’nin üzerindeyken, işverenlerin asgari ücret beklentisi 7 bin TL oldu. İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden oluşan vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun ortak beklentisi ise 7 bin 845 TL oldu. Asgari ücretle çalıştığını belirten işçilerin asgari ücretten beklentisi de ortalama 7 bin 630 TL olarak hesaplandı.

TÜRK-İŞ BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, kritik toplantı öncesi kameraların karşısına geçerek asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Türk-İş verilerine göre açlık sınırının 7 bin 785 lira olduğunu hatırlatan Başkan Atalay, asgari ücrette de taban rakamın bu olduğunu söyledi. Söz konusu rakamı teklif etmediklerinin altını çizen Atalay, "Bugün komisyonumuz asgari ücreti 7 bin 785 lira açlık sınırından başlayacak, onun üstüne nereye çıkabiliyorsak çıkacağız" diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aytaç 7 Aralık 2022 17:09

Sendika başkanın teklif ettiği fiyatta kendi maaş alsın geçinsinde görelim

Sonraki Haber Yükleniyor...