Tgrt Haber

Yasemin Bozkurt: Geçmiş yıllara bakarsak emekli maaşı asgari ücretin üstündeydi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
29 Aralık 2023 12:11 - Güncelleme : 29 Aralık 2023 12:45

Yıllar içinde asgari ücret ve emekli maaşları arasındaki makasın açılması dikkat çekti. Konu, TGRT Haber ekranlarında yayımlanan 'Bilmedikleriniz' programında çarpıcı verilerle masaya yatırıldı.

Asgari ücret​ zammının açıklanmasının ardından gözler emekli maaşı​ zammına çevrildi. 13 milyon 72 bin emekli 2024​ yılında ceplerine girecek maaşı merakla bekliyor. TGRT Haber ekranlarında Pınar Ergüder ve Yasemin Bozkurt'un sunumuyla ekrana gelen 'Bilmedikleriniz' programında emekli maaşı ve asgari ücret arasındaki fark rakamlarla ortaya konuldu. 

Emekli maaş zam oranları ocak ayından enflasyon​ farkının ortaya çıkması sonrasında belli olacak. Memur maaşlarına yaklaşık yüzde 50 oranında zam yapılması beklenirken en düşük emekli aylığının 10 bin-12 bin TL arasında olması bekleniyor.

MAAŞLAR ARASINDAKİ FARK DİKKAT ÇEKTİ

Program sunucularından Yasemin Bozkurt, Bakarsanız geçmiş yıllarda şöyle bir olay var, emekli marşı her zaman asgari ücretin üstündeydi. Şimdi hangi yıl diye sormayın. Internete bakıp görürseniz hep böyle bir baktım. Emekli maaşları asgari ücretin bir tık üstündeymiş. Şimdi emekli maaşının geldiği noktaya bak asgari ücretin geldiği noktaya bak şimdi en düşük emekli var. 7.500 TL mı? Asgari ücret ne kadar şu anda? 17.002 TL emekli maaş 7.500 asgari ücret seviyesine çıkması mümkün mü?" ifadelerini kullandı. 

Pınar Ergüder ise emekli maaşlarına yönelik yaptığı açıklamada " Şimdi kendi içinde de bazı adaletsizlikleri var tabii. Evet, alt sınır çok altta çok kabul ediyoruz. Fakat şöyle de bir sıkıntı oldu, alt sınır yükseltildi. 7.500 evet ama normalde o civarlarda alanlar yükselmediği için alt sınırla daha üst kademedeki eşitlendi. Bu sefer yani emekli maaşının içinde de dengesizlikler oluşur" dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...