Tgrt Haber

Asgari ücrete ikinci zam olacak mı? Temmuz'da asgari ücrete ek zam yapılacak mı?

29 Mart 2022 12:45 - Güncelleme : 29 Mart 2022 13:10
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Gerekirse yıl ortasına doğru enflasyon ve günün koşulları değerlendirilerek tekrar bir değerlendirme yapılabilir" açıklamalarında bulundu

Asgari ücrete yapılan zammın ardından yüksek enflasyonla birlikte birçok ürüne de zam gelmişti. Ekonomide yaşanan sıkıntılardan etkilenen dar gelirli vatandaşın geçinememesi 'asgari ücrete ikinci bir zam gelir mi?' sorusunu gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeşil ışık yakarak yıl ortasına işaret ettiği asgari ücrete ikinci zam ile ilgili MHP'den de flaş açıklamalar geldi. Peki Asgari ücrete ikinci zam olacak mı? Temmuz'da asgari ücrete ek zam yapılacak mı? Asgari ücrete ikinci zam ne kadar olur, ne zaman yapılır? İşte asgari ücrette son dakika gelişmeleri…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Gerekirse yıl ortasına doğru enflasyon ve günün koşulları değerlendirilerek tekrar bir değerlendirme yapılabilir" açıklamalarında bulundu

Yüksek enflasyon ve kur artışıyla mücadele edemeyen milyonlarca asgari ücretli çalışan için ikinci bir zam beklentisi oluştu. Asgari ücret konusunda yapılan açıklamalar sonrasında "Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? Temmuz'da asgari ücrete ek zam yapılacak mı?" soruları merak ediliyor. Katıldığı televizyon programında asgari ücrete dair flaş açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yeni bir zammın sinyalini vermişti.

ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM OLACAK MI?

Ülke ekonomisi zamların artmasıyla darboğaza girerken enflasyonun olağanüstü artışı asgari ücrete yeni bir zam beklentisi oluşturdu. Asgari ücrete ek zam konusunu iktidar kanadında ilk dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan oldu. Yıl ortasını işaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Asgari ücrete ikinci zam olacak mı? Temmuz'da asgari ücrete ek zam yapılacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de vatandaşın gelirlerini artırıcı önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, "Gerekirse Türkiye'de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı" demişti.

ASGARİ ÜCRET'E EK ZAM TEMMUZ'DA MI YAPILACAK?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan gözünü yapılacak açıklamalara çevirmişken MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'dan asgari ücrete ek zam ile ilgili flaş açıklama geldi. Sancaklı, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü söyleyerek, asgari ücret ve emekli aylıklarına temmuz ayında zam geleceğini ifade etti.

Saffet Sancaklı'nın il teşkilatında yaptığı konuşmada şu açıklamalar yer verdi; "İnşallah Temmuz ayı ile birlikte asgari ücretten tutun da emeklilerimize kadar birçok çalışan ve emeklilerimizin maaşlarına zam yapılacak."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRETE EK ZAM AÇIKLAMASI

Brüksel dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete yeni zam için açık kapıyı bıraktı. Erdoğan’ın, asgari ücret için Temmuz ayında ikinci zamma yeşil ışık olarak değerlendirilen açıklamalar ise şu şekilde; "Gerekirse yıl ortasına doğru enflasyon ve günün koşulları değerlendirilerek tekrar bir değerlendirme yapılabilir"

Asgari ücrete ikinci zam olacak mı? Temmuz'da asgari ücrete ek zam yapılacak mı?

Yaptığı açıklamayla ek zam beklentisi oluşturan sözleri hatırlatılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakanımız sendikalarla görüşmelerini sürdürüyor. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET EK ZAM İLE BİRLİKTE NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete ek zam tartışmları sürerken açıklamalar ardı ardına gelmeye devam ediyor. Yapılan açıklamalar sonrasında asgari ücrete ek zam konusunda heyecanlı bekleyiş başladı. Konuya ilişkin net bir açıklama yapılmadı ancak asgari ücrete gelecek ikinci ek zam ile birlikte toplamda asgari ücret tutarının 5 bin TL'yi bulabileceği söylentiler arasında yer alıyor.

ASGARİ ÜCRET 2022 NE KADAR?

2022 yılında Asgari ücrete yüzde 50,54 oranında zam yapıldı. Asgari ücret brüt 5.004 TL olurken net 4 bin 253 TL olarak açıklandı.

Asgari ücretin işverene maliyeti ise 5 bin 879 TL olarak açıklandı. AGİ 2022 yılında bekar biri için 402 TL oldu. Evli eşi çalışmayan ve çocuksuz biri için AGİ 481,5 TL, evli eşi çalışmayan ve 1 çocuklu biri için AGİ 543 TL oldu.

2022 yılından itibaren asgari ücretten alınan damga ve gelir vergisi kaldırıldı. Bu iki verginin kaldırılmasıyla işveren kesimi 450 TL'lik ilave yükten kurtarılmış oldu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GULSAH DOGAN 18 Haziran 2022 12:39

SN CUMHURBASKANIMIZI COK SEVİYORUZ SAYGILAR HURMETLER

Sonraki Haber Yükleniyor...