Tgrt Haber

Asgari ücrette artış beklentisi... Kulislerdeki oran belli oldu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
24 Haziran 2024 21:27 - Güncelleme : 26 Haziran 2024 09:11
Asgari ücrette artış beklentisi... Kulislerdeki oran belli oldu 

Yıl başında yapılan asgari ücret zammının ardından gözler şimdi ise Temmuz ayına çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zam yapılmayacağını belirtmiş olsa da son gelişmeler beklentileri artırdı. Kulislere göre, enflasyondaki artışa kayıtsız kalınmayacak ve asgari ücret için düşünülen yeni rakamlar konuşulmaya başlandı. İşte kulislerde yer alan son oranlar... 

Yeni yılda yüzde 49 oranında artırılarak net 17.002 TL'ye yükseltilen asgari ücrete, "enflasyonu artırdığı" gerekçesiyle bu yıl içinde ek zam yapılmayacağı duyurulmuştu. Memurlar ve emekliler Temmuz ayında alacakları zammı beklerken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını belirtmişlerdi.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel'in zirvesi ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, CHP'nin gölge bakanı Yalçın Karatepe ile yaptığı görüşmeler, asgari ücrete zam beklentilerini tekrardan gündeme getirdi.

Asgari ücrete zam gelirse ne kadar olacak? Kulislerde konuşulan oran ortaya çıktı. 

Asgari ücrette artış beklentisi... Kulislerdeki oran belli oldu  - 1. Resim

KULİSLER ZAMMI KONUŞUYOR! 

Bakanlar her ne kadar zam olmayacağı konusunda kesin konuşsa da yüzde 80'e dayanan enflasyon karşısında çalışanlara zam yapılacağı iddia ediliyor. 

Kulislerde AK Parti'nin son dakika kararı ile asgari ücrete ara zam kararı verebileceği öne sürüldü. 

Asgari ücrette artış beklentisi... Kulislerdeki oran belli oldu  - 2. Resim

ERDOĞAN SON SÖZÜ SÖYLEYECEK 

Asgari ücrete ara zam kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilebileceği kulislerde iddia edilirken bu zam oranının enflasyon ile doğru orantılı olmayacağı vurgulanıyor. 

2024 yılının ilk 6 ayında yüzde 25 oranında enflasyon olması beklenirken asgari ücrete ara zammın bu oranda olmayacağı öngörülüyor.

Asgari ücrette artış beklentisi... Kulislerdeki oran belli oldu  - 3. Resim

İYİLEŞTİRME ZAMMI GELEBİLİR 

Kulislerde ise asgari ücrete yüzde 15 oranın bir iyileştirme yapılabileceği konuşuluyor. Kulis iddiaları gerçekleşirse Temmuz ayında yapılacak zam ile asgari ücret 17.002 TL’den 19.552 TL’ye yükseltilecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...