Tgrt Haber

Son dakika! Asgari ücrette merakla beklenen üçüncü toplantı 20 Aralık'ta yapılacak

16 Aralık 2022 11:09 - Güncelleme : 16 Aralık 2022 11:55

Son dakika haberi: Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret pazarlığında üçüncü toplantı 20 Aralık'ta yapılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bu toplantı sonrası yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

Yaklaşık 7 milyon vatandaşı doğrudan, 85 milyonu da dolaylı olarak ilgilendiren asgari ücrette üçüncü toplantının tarihi belli oldu. Buna göre Asgari Ücret​ Tespit Komisyonu, 20 Aralık​ Salı günü bir kez daha toplanacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu​, ilk toplantısını 7 Aralık, ikinci toplantısını ise 14 Aralık'ta gerçekleştirmişti.

HÜKÜMET TALEPLERİ DİNLEDİ

Bir önceki toplantıda ekonomik verilerin değerlendirdi ve hükümet işçi ile işveren tarafının beklenti ve taleplerini dinledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türk-İş​'ten oluşan komisyonun, ilk iki görüşmede 'konuşulmayan' rakamlar üzerine konuşacağı ve fikir birliği ile yeni asgari ücreti belirleyebileceği iddia ediliyor.

Son dakika! Asgari ücrette merakla beklenen üçüncü toplantı 20 Aralık'ta yapılacak

GEÇTİĞİMİZ YIL YÜZDE 50'LİK ARTIŞ

Kararların oy çokluğu ile alındığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda, geçtiğimiz yıl net 2 bin 825 lira olan asgari ücret, 2022 yılı için yüzde 50 artırılarak 4 bin 253 liraya yükseltilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bu asgari ücretin ardından 2022 Temmuz ayındaki yüzde 30'luk artış ile mevcut asgari ücret 5 bin 500 liraya çıkartılmıştı.

KÜMÜLATİF ARTIŞ YÜZDE 95'İ BULDU

Toplam yüzde 80, kümülatif olarak ise yüzde 95'lik artışın gerçekleştiği asgari ücret, çalışan için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintilerle birlikte net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...