Tgrt Haber

Asgari ücrette zam pazarlığı başladı: En az yüzde 40 olmalı...

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
24 Eylül 2022 10:42 - Güncelleme : 24 Eylül 2022 11:57
Asgari ücrette zam pazarlığı başladı: En az yüzde 40 olmalı...

Yeni yıla son 3 ay kala milyonlarca asgari ücretli zam oranını merak ediyor. Asgari ücret Temmuz ayında yapılan yüzde 30'luk zamla 5 bin 500 lira oldu. Milyonlarca vatandaş artan fiyatlara karşı yapılan bu zamla biraz olsun nefes aldı. Uzmanlara göre yılbaşında yeniden yapılacak zamla asgari ücrete en az en az yüzde 40 zam bekleniyor.

Asgari ücrette yeni zam​ yolda. Aralık​ ayında netleşecek olan asgari ücret​ için pazarlık başladı. 'Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz' diye konuşan Bakan Bilgin, "Biz Bakanlık olarak üzerimize düşen her şeyi yaptık. 2 bin 825 liraydı asgari ücret, tarihinin en yüksek artışıyla, arkasından temmuzda artış yaptık. Şimdi aralık geliyor, aralıkta da yapacağız." ifadelerini kullandı. 

Temmuz ayında asgari ücret için ara zam kararı alınmış ve yapılan yüzde 30'luk artışla 5 bin 500 lira olmuştu. Enflasyonunda etkisiyle artan fiyatlara karşı yapılan bu zam milyonlarca asgari ücretli vatandaşa biraz olsun nefes aldırdı. 

YENİ ZAMMA SON 3 AY

Bakan Bilgin Temmuz ayında yapılan zammın ardından asgari ücretlilere ''Aralıkta da yapacağız'' müjdesi vatandaşı heyecanlandırdı. Milyonlarca vatandaş ise yapılacak zam oranını merak etmeye başladı. Yeni yıla son 3 ay kala asgari ücret pazarlığı başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu yapılacak toplantıların ardından alım gücünü, enflasyon​ rakamlarını ve geçim endeksini dikkate alarak karar verecek.

"ARALIK'TA DA ZAM YAPACAĞIZ"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) merkez binasında düzenlenen Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kurulu Toplantısı’nda yaptığı açıklamada asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​, “Biz Bakanlık olarak üzerimize düşen her şeyi yaptık. 2 bin 825 liraydı asgari ücret, tarihinin en yüksek artışıyla, arkasından temmuzda artış yaptık. Şimdi aralık geliyor, aralıkta da yapacağız. Biz yurttaşlarımızı, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız” dedi

EN AZ YÜZDE 40 ZAM

Yeni yılın asgari ücretinin de yine enflasyon üzerinde güçlü bir artışla belirlenmesi bekleniyor. Orta Vadeli Program hedefi göz önüne alındığında asgari ücrette en az 7.500 TL öne çıkıyor.

Vergi uzmanlarına göre; asgari ücret artışının yüzde 40 seviyesinde yapılması söz konusu olabilir. Bu da 5 bin 500 lira olan asgari ücret seviyesinin 7 bin 500 ile 7 bin 750 lira civarına yükselmesi anlamına geliyor. Bu ücretin enflasyona göre yükselmesi de söz konusu olabilir.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...