Tgrt Haber

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor! Bakan Kurum tarih verdi

03 May 2023 16:54 - Güncelleme : 03 May 2023 17:06
Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor! Bakan Kurum tarih verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Atatürk Havalimanı arazisinde inşa edilen millet bahçesinin açılış tarihini vererek, eserin İstanbul'un Fethi'ni simgeleyeceğini söyledi.

 Aynı zamanda AK Parti İstanbul​ 1. Bölge Milletvekili Adayı olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum​, İstanbul'un Maltepe​ ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirirken Esenkent İETT Konutları temel atma törenine katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Atatürk Havalimanı'nın 8 Mayıs'ta hizmete gireceği müjdesini verdi.

145 BİN 300 AĞAÇ DİKİLECEK

Vatandaşların yürüme mesafesinde ulaşacağı, İstanbul'un en değerli, kıymetli alanını millet bahçesi yapacaklarını sözünü verdilklerini hatırlatan Kurum "Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi​'ni de 8 Mayıs itibariyle İstanbul'a, İstanbullu kardeşlerimizin hizmetine açacağız. Gurur, onur duyacağımız çocuklarımızın neşeyle koşacağı, fethin sembolü 145 bin 300 ağaç olan muhteşem bir projeyi İstanbul'a armağan edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA RİSKLİ YAPI KALMAYACAK

Bakan Kurum, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin de bilgi verirken, "Bugün itibariyle İstanbul'umuzda 467 bin bağımsız bölüm için şimdiden yapılan toplam başvuru sayısı 87 bine ulaştı. Yani daha şimdiden 1 milyon 900 bin vatandaşımızın hayatı değişiyor" ifadelerini kullandı.

Maltepe sakinlerinin de kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizen Kurum, "İstanbul'a söz, hiçbir riskli yapı kalmayacak. İstanbullu hiçbir kardeşim riskli yapıda oturmayacak. Hiçbir gencimiz, güvensizlik hissetmeyecek. Hiçbir annemiz, babamız; yastığa başını tedirgin bir şekilde koymayacak" vaadinde bulundu.

MALTEPE'YE MÜJDELER

  • Bakan Kurum, Maltepe'ye müjdelerle geldiğini aktararak ilçede yapılacakları sıraladı: İşte Maltepe'deki o projeler:
  • Emlak Konut'la ortaklaşa Atışokulu ve Gülsuyu'ndaki İETT bloklarının temelleri atılacak. Proje ile ilçeye 16 blokta 431 konut ve 19 dükkân kazandırılacak ve 2024 yılında teslim edilecek.
  • Atışokulu'nda iki ayrı etapta toplam bin 327 konut, 8 dükkân ve cami yıl bitmeden teslim edilecek.
  • Yine Atışokulu'nda 5 farklı etapta tam 2 bin 700 yeni konut çalışmalarına başlanacak.
  • Marmara Üniversitesi için 2.2 milyar liralık yatırım değeriyle Recep Tayyip Erdoğan Külliyesinin ve 451 milyon liralık yatırım değeri olan 3 bin 500 kişilik öğrenci yurdu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak.
  • Başıbüyük'te 370 dönüm alanda 4 bin konutluk, İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından biri başlatılacak.
  • Zümrütevler'de bin 590 bağımsız birimden oluşan Kaleyurt, Öz-iş, Zümrütevler, Palmiye ve Yeşil Belde siteleri 'Yarısı Bizden Kampanyasına' dâhil edilerek kentsel dönüşüme alınacak.
  • Büyükbakkalköy Mahallesi'nde 65 bin metrekare büyüklüğe sahip bir millet bahçesi inşa edilecek.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Muyassar 3 Mayıs 2023 19:39

İstanbul'un hangi il indan ciki

Sonraki Haber Yükleniyor...