Tgrt Haber

ATO'dan kredi kartı komisyonu çağrısı: Prim ödemelerinden alınmasın

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
15 Aralık 2023 17:03 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 17:10
ATO'dan kredi kartı komisyonu çağrısı: Prim ödemelerinden alınmasın

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kredi kartıyla yapılan sigorta prim ödemelerinde alınan komisyon bedellerinin işverenin yükünü artırdığını vurguladı. Baran, “İşverenlerin kredi kartıyla yaptığı SGK prim ödemelerinde komisyon alınmamasını istiyoruz, bu konu üyelerimizin sıkça dile getirdiği talepleri arasında yer alıyor” dedi.

Ankara Ticaret Odası’nın 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi’nin organizasyonuyla, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) iş birliğiyle gerçekleştirdiği “Sosyal Güvenlik Sisteminde İşletmelere Sağlanan Teşvikler ve Prim Ödeme Sisteminde Kolaylıklar” konulu toplantı, ATO Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıya çok sayıda ATO üyesi ile SGK​ yetkilileri katıldı.

PRİM ÖDEMELERİNDEN KOMİSYON​ ALINMASIN

Baran, konuşmasında SGK’nın işverenlere yönelik hizmetlerinden ve sağladığı teşviklerden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Baran, kredi kartıyla yapılan sigorta prim ödemelerinde bankaların yüzde 4’e varan oranlarda komisyon farkı aldığını belirtti. 

Yönetim Kurulu Başkanı alınan komisyon bedellerinin işverenin yükünü artırdığını söyleyerek, “Mükellef olarak sorumluluğumu yerine getirip primimi ödemek istiyorum, ancak nakit param yok kredi kartıyla ödeme yapacağım. Bu şekilde ödeme yaptığımda bankalar komisyon farkı alıyor.

Bu da işverenin yükünü artırıyor. İşverenlerin kredi kartıyla yaptığı SGK prim ödemelerinde komisyon alınmamasını istiyoruz, bu konu üyelerimizin sıkça dile getirdiği talepleri arasında yer alıyor” açıklamasını yaptı.

GIDA SEKTÖRÜNDE KDV​ KARMAŞASI

Öte yandan, aynı şekilde kredi kartıyla yapılan vergi ödemelerinde de komisyon alındığını belirten Baran, konunun çözüme kavuşturulacağına inandıklarını belirtti.
Konuşmasında yiyecek-içecek sektörünün sorunlarına da değinen Baran, uygulanan farklı KDV oranlarının sektörde karmaşaya neden olduğunu söyledi. Vergi sisteminde sadeleşmeye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Baran, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın vergi sistemiyle ilgili reform hazırlığı içinde olduklarına ilişkin açıklamalarından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...