Tgrt Haber

Avrupa Birliği'nden Rusya'ya 14'üncü yaptırım paketi geldi

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
20 Haziran 2024 15:58 - Güncelleme : 20 Haziran 2024 15:57
Avrupa Birliği'nden Rusya'ya 14'üncü yaptırım paketi geldi

AB ülkelerinin büyükelçileri, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına tepki olarak 14'üncü yaptırım paketi üzerinde anlaştı. Yeni yaptırımların detayları henüz netleşmedi. 14'üncü yaptırım paketi ile AB ilk defa Rus LNG'sine yönelik kısıtlayıcı tedbir aldı.

Rusya​'ya yönelik yeni yaptırımlar geldi.

AB, savaş nedeniyle şimdiye kadar Rusya'ya yönelik 13 yaptırım​ paketini hayata geçmişti.

 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler Rusya'nın Ukrayna​'yı işgaline karşı 14. yaptırım paketi üzerinde anlaşmaya vardı.

Avrupa Birliği​ (AB) ülkeleri, Rusya'ya yönelik sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) yeniden ihracat yasağını da içeren 14'üncü yaptırım paketini devreye alacak.

Avrupa Birliği'nden Rusya'ya 14'üncü yaptırım paketi geldi - 1. Resim

RUSYA'YA 14'ÜNCÜ YAPTIRIM PAKETİ

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Belçika resmi sosyal medya hesabından Rusya'ya karşı 14'üncü yaptırım paketi konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.

AB ülkelerinin büyükelçileri, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına tepki olarak güçlü ve önemli bir 14'üncü yaptırım paketi üzerinde anlaşmaya vardı.

Paketin mevcut yaptırımlardaki boşlukları da kapatacağı aktarıldı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Rusya'ya yönelik 14'üncü yaptırım paketine ilişkin anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Avrupa Birliği'nden Rusya'ya 14'üncü yaptırım paketi geldi - 2. Resim

RUSYA'YA BÜYÜK ENGEL

Yeni yaptırım paketinin Rusya'nın önemli teknolojilere erişimini daha fazla engellemesi bekleniyor.

Paketin, Rusya'nın enerji gelirlerini düşürmesi ve Rus gölge filosu ve gölge bankacılık ağıyla da mücadele etmesi bekleniyor.

Yaptırım paketin ayrıntıları henüz netleşmedi. Ancak bu yeni yaptırımlarla, AB ilk defa Rus LNG​'sine yönelik kısıtlayıcı tedbir almış olacak.

Yaptırımlar, Rusya'nın AB'ye LNG ihracatının çoğunluğunu etkilemeyecek olsa da AB limanlarının Rus LNG'sini yeniden satması yasak olacak.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...