Tgrt Haber

Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan 'felaket' senaryosu: Tüm dünya krize girebilir

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
22 May 2023 09:43 - Güncelleme : 22 May 2023 09:48
Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan 'felaket' senaryosu: Tüm dünya krize girebilir

ABD ekonomisinin yıl başından bu yana resesyona girme endişesi tüm piyasaları tedirgin ederken Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’den kritik açıklamalar geldi. Lagarde "ABD'nin temerrüde düşmesi küresel ekonomi için de felaket olur" dedi.

Pandemi döneminde başlayan ve borç krizi açmazıyla devam eden ABD ekonomisindeki sıkıntılar tüm piyasaları etkiliyor. Sorunların çözümü için dünya ekonomileri yapılan görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkmasını beklerken Avrupa Merkez Bankası​ Başkanı Christine Lagarde​, önemli açıklamalara imza attı. 

FELAKETE NEDEN OLABİLİR

Lagarde, ABD'li siyasetçilerin Borçlanma Tavanı konusundaki çözümsüzlüğü halletmeleri gerektiğini söyledi. ABD ekonomisinin büyüklüğüne nazaran temerrüt durumunda kalmasını yorumlayan Lagarde "Eğer ABD temerrüde düşer ise, bu hem ABD ekonomisi​ hem de küresel ekonomi​ için felaket bir gelişme olur" ifadesini kullandı.

ANLAŞMAZLIK NEGATİF GELİŞMELERE NEDEN OLUR

Lagarde "Liderlerin ortak konsensusa varacaklarına güveniyorum, aksi takdirde bizi çok negatif gelişmelerin içine sokarlar" dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...