Tgrt Haber

Rusya’nın saldırısı doğalgazı vurdu! Birkaç saatte 2 ayın zirvesine çıktı

24 Şubat 2022 10:51 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 11:11
Avrupa'da doğalgaz fiyatları, Putin'in hamlesinin ardından yüzde 30’dan fazla yükselerek megavatsaat başına 118 euroya ulaştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sabaha karşı Donbass’a yönelik askeri harekatı duyurması üzerine sıcak savaş resmen başladı. Tüm dünyanın gözü Ukrayna ve Rusya’ya çevrilmişken Avrupa’daki doğalgaz fiyatları, daha birkaç saat içinde 2 ayın zirvesine tırmandı.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, Putin'in hamlesinin ardından yüzde 30’dan fazla yükselerek megavatsaat başına 118 euroya ulaştı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı sıcak savaşın ardından Ukrayna, 7 kişinin öldüğünü duyurdu. Aynı zamanda 5 Rus uçağı ve 1 helikopterin vurulduğunu belirten Ukrayna’nın bu açıklamasını Rusya ise yalanladı. Dünyanın nefesini tutarak takip ettiği gelişmelerle birlikte Avrupa’da doğalgaz fiyatları, birkaç saatte yüzde 30’dan fazla yükselerek megavatsaat başına 118 euroya ulaştı. Doğalgaz fiyatları en son Aralık ayında megavatsaat başına 180 euroya kadar tırmanmıştı.

ESKİ BAŞKANDAN 2 BİN EURO ÇIKIŞI

Rusya Eski Devlet Başkanı ve Başbakanı Dmitri Medvedev, Alman Başbakanı Olaf Scholz’un Kuzey Akım 2’nin lisans sürecini askıya alması sonrasında yaptığı bir paylaşımda, Avrupa’nın bin metreküp doğalgaz için 2 bin euro ödeyeceği bir döneme girileceğini belirtmişti.

UKRAYNA ÜZERİNDEN AKTARIMI DÜŞÜRMÜŞTÜ

Bloomberg’in haberine göre, Rusya Ukrayna üzerinden Avrupa’ya günlük 50 milyon metreküp civarında doğalgaz aktarıyor. Bu rakam 2021’in Ocak ayında günlük yaklaşık 120 milyon metreküp seviyesindeydi.
Rusya Eylül 2021’den bu yana Polonya üzerinden Avrupa’ya sağladığı doğalgaz miktarını azaltırken 2022’nin başından bu yana da Ukrayna üzerinden aktardığı gaz miktarını düşürdü.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...