Tgrt Haber

Avrupa'da gaz fiyatları düştü! Depolarda doluluk yüzde 99’a ulaştı

24 Ekim 2023 17:25 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 17:33
Avrupa'da gaz fiyatları düştü! Depolarda doluluk yüzde 99’a ulaştı

İsrail-Filistin çatışmasının başladığından beri arz güvenliğine yönelik endişeler nedeniyle yükselişe geçen gaz fiyatlarında ibre tersine döndü. Avrupa’da doğal gaz fiyatları bugün talepteki düşüş sinyallerinin etkisiyle geriliyor, ancak kış öncesinde olası arz kesintilerine ilişkin endişeler piyasayı destekliyor.

İsrail-Filistin çatışmasının ilk gününden itibaren yükseliş eğilimine giren doğal gaz fiyatları, İsrail'in talebi üzerine ABD'li enerji şirketi Chevron'un Doğu Akdeniz​'deki Tamar gaz sahasında üretimi durdurmasının arz güvenliğine yönelik endişeleri körüklemesiyle tırmanışa geçmişti.

FİYATLAR DÜŞÜYOR

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Ice Endex'te en son 0,47 EUR düşüşle 50,81 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü. Kontrat gün içinde 53,20 EUR/MWh ile gün içi en yüksek işlemini yaptı.

Bu, 13 Ekim'de görülen sekiz ayın en yüksek seviyesi olan 56,10 AUR/MWh'lik işlemden yalnızca 2,90 EUR daha düşük bir seviyeyi temsil ediyor.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise gün içinde 131,88 p/th düzeyine yükseldikten sonra en son 0,75 p düşüşle 126,00 p/th düzeyinden işlem gördü.

ARZ BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR

Cornwall Insight Baş Danışmanı Craig Lowrey, “Hava durumu açısından bakıldığında, fiyatların yükselmesine yönelik acil bir ivme yok” dedi ancak arz konusunda belirsizliğin devam ettiğini de ekledi.

“DEPOLARIN YÜZDE 99’U DOLU”

Avrupa Gaz Altyapısı verilerine göre, Avrupa depolama tesisleri en son yüzde 99 doluluğa ulaştı.

Kaynak: Ekonomim
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...