Tgrt Haber

Avrupa’da işçi kıyımı başladı! İngiliz devi Rolls-Royce onlarca çalışanını işten çıkaracak

17 Ekim 2023 10:04 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 13:55
Avrupa’da işçi kıyımı başladı! İngiliz devi Rolls-Royce onlarca çalışanını işten çıkaracak

Avrupa’da işten çıkarma dalgası yayılıyor. Maliyetleri düşürme adımları atan dev şirketlerde işçi kıyımları başladı. İngiliz devi Rolls-Royce da yöneticiler de dahil beyaz yakalı personeli için harekete geçti. Yaklaşık 2 bin 500 kişiyi işten çıkaracak

Avrupa merkezli büyük teknoloji şirketlerinin gelir kayıplarını ve büyük çaplı işten çıkarmaları dalga dalga yayılıyor. Ekonomik krizin vurduğu şirketler, önlem olarak çalışanlarının bir kısmı ile yollarını ayırıyor. Küresel ekonomide yaşanan sıkıntılar, dev teknoloji şirketlerini de önlem almaya zorluyor. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan birçok şirket, adım adım küçülmeye giderken yeni bir işten çıkarma haberi de İngiliz devinden geldi.

MALİYET AZALTMA ADIMLARI UYGULANIYOR

İngiliz mühendislik şirketi Rolls-Royce yeni CEO​'sunun maliyet azaltma adımları kapsamında dünya genelindeki yaklaşık 2 bin 500 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Rolls-Royce'un dünya genelinde toplam 42 bin çalışanı bulunuyor.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE BEYAZ YAKALI PERSONEL DE YER ALIYOR

İşten çıkarılanlar arasında üst düzey yöneticiler de dahil olmak üzere beyaz yakalı personelin de yer aldığı belirtildi.

BİRLEŞİK KRALLIK EKONOMİSİNE YARIM MİLYAR KATKI SAĞLIYOR

Rolls-Royce her yıl Birleşik Krallık ekonomisine yarım milyar Pound'un üzerinde katkıda bulunuyor ve Batı Sussex'teki işgücü 2 bin 500'ün üzerinde. Uzun süredir el yapımı otomobilleri, lüks iç mekanları ve güçlü V12 motorlarıyla tanınan Rolls-Royce, Eylül 2021'de içten yanmalı taşıtlarının üretimini sonlandıracağını ve 2030'un sonuna kadar elektrikli araç şirketi olacağını duyurmuştu.

Kaynak: Dünya

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...