Tgrt Haber

Avusturya ve AB Filistin’e yaptığı milyonlarca euroluk kalkınma yardımı kesti!

09 Ekim 2023 17:37 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 17:46
Avusturya ve AB Filistin’e yaptığı milyonlarca euroluk kalkınma yardımı kesti!

Avusturya, Filistin ile İsrail arasındaki savaşın artması üzerine Filistin’e yönelik 19 milyon euro değerindeki mali yardımı durdurdu. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu da 691 milyon euroluk yardımı askıya aldı. Askıya alınan yardımların toplamı 710 milyon euroyu buluyor.

Avusturya​ ve AB​ Filistin’e 710 milyon euroluk yardımı kesti! Avusturya hükümeti, Filistin​ ve İsrail arasında başlayan savaşın ardından Filistin yönetimine yönelik toplam 19 milyon euro değerindeki mali yardımı askıya aldığını duyurdu. Peşinden Avrupa Birliği Komisyonu, Filistinlilere yönelik kalkınma yardımlarını dondurdu.

691 MİLYON EUROLUK YARDIM DONDURULDU

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırı sonrasında Filistinlilere yönelik tüm kalkınma yardımlarını dondurduğunu bildirdi. Yapılan açıklama göre dondurulan yardımların toplam tutarı 691 milyon euroyu buluyor. 

VARHELYİ'DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA!

Avrupa Birliği Komiseri Oliver Varhelyi, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İsrail'e ve halkına yönelik terör ve vahşetin boyutu bir dönüm noktasıdır. Filistinlilerin en büyük bağışçısı olan Avrupa Komisyonu, toplam 691 milyon euro değerindeki geliştirme portföyünün tamamını incelemeye alıyor.

Tüm ödemeler derhal askıya alındı.

Tüm projeler incelemeye alındı.

Tüm yeni bütçe teklifleri, dahil. 2023 yılı için bir sonraki duyuruya kadar ertelendi.

Tüm portföyün kapsamlı değerlendirmesi.

Artık barışın, hoşgörünün ve birlikte yaşamanın temellerinin ele alınması gerekiyor. Nefrete, şiddete teşvik ve terörün yüceltilmesi pek çok kişinin zihnini zehirledi. Eyleme ihtiyacımız var ve buna hemen ihtiyacımız var."

Kaynak: Haberler

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...