Tgrt Haber

Ayçiçek yağı ithalatında yeni karar! Süre uzatıldı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com.tr
05 Nisan 2024 11:11 - Güncelleme : 05 Nisan 2024 11:12
Ayçiçek yağı ithalatında yeni karar! Süre uzatıldı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan karara göre, ayçiçeği yağı ithalatına tanımlanan kota dönemi 22 Nisan'a kadar uzatıldı.

Ayçiçeği yağı​ ithalatına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı​, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

SÜRE UZALTILDI

Kararla birlikte yağlık ayçiçeği tohumu ve ham ayçiçeği yağındaki gümrük vergisinin düşürülmesine ilişkin düzenlemenin süresi uzatıldı. Buna göre, bahsi geçen ürünlerde 15 Nisan'da dolacak düşük gümrük vergisiyle ithalat​ imkanının süresi 22 Nisan'a uzatıldı.

SINIRLI TARİFE KONTENJANI AÇILMIŞTI

Resmi Gazete'nin 25 Ocak 2024 tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yağlık ayçiçeği tohumunda 100 bin ton, ham ayçiçeği yağında ise 250 bin tonla sınırlı tarife kontenjanı açılmıştı.

Yalnızca bu tarife kontenjanı miktarları için geçerli olacak şekilde, yağlık ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 gümrük vergisi​ uygulanması kararlaştırılmıştı.

Kaynak: tgrthaber.com.tr

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...