Tgrt Haber

Türkiye'den Avrupa'ya çiftçi göçü! Aylık 100 bin TL'yi geçen maaş

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
28 Şubat 2024 09:03 - Güncelleme : 28 Şubat 2024 15:45
Türkiye'den Avrupa'ya çiftçi göçü! Aylık 100 bin TL'yi geçen maaş

Avrupa çiftçi bulamıyor. Türkiye'nin kapısını çalan Avrupa 100 bin TL'yi geçen maaş fırsatıyla çiftçi aradığını duyurdu. Çiftçilerin protestoları Avrupa'nın belini büktü. İşte Avrupa'da çiftçilere sunulan imkanlar...

Yüksek giderler ve gelirin düşüklüğü kaynaklı Avrupa​'daki çiftçilerde ayaklanmalar başladı. Çiftçilerin protestoları sonrası tarlalar boş kaldı. Avrupa'nın tarım​ ihtiyacı azaldı. Bu yüzden yeniden Türkiye​'nin kapısını çaldı. Türkiye'den çiftçi alacak olan Avrupa ülkeleri arasında en hızlı atağa geçen Fransa​ oldu. Fransa internet üzeri ilan açarak 3 bin Euro maaşla işçi alımı yapacağını duyurdu. 

AVRUPA YİNE TÜRKİYE'NİN KAPISINI ÇALDI! 

Avrupa'daki tarım işçileri eylemlerini geniş kapsamlı hale getirdi. Kazanamadıklarını belirten işçiler yaptıkları seminer eylemler sırasında ise maruz kaldıkları ayrımcılık karşısında tepkilerini şiddetlendirmesi üzerine Avrupa devletleri farklı kapıları çaldı. Bunlardan biri de Türkiye oldu.

Aylık 3 bin Euro maaşla işçi aranıyor, işte kriterleri! Avrupa yine Türkiye'nin kapısını çaldı - 1. Resim

Fransa, domates üretimi için Türkiye'den işçi almak zorunda çünkü yeterli oranda domates üretimi yapılmadığında salça üretimi de yapılamayacak. Fransa'nın dev markaları da bu durumdan hasar alacak. Fransa bu yüzden mevsimlik işçi için aylık 3 bin euro gözden çıkardı. Bununla beraber geliş gidiş ücretleri de devlet tarafından karşılanacak.

Aylık 3 bin Euro maaşla işçi aranıyor, işte kriterleri! Avrupa yine Türkiye'nin kapısını çaldı - 2. Resim

AYLIK 3 BİN EURO MAAŞLA İŞÇİ 

Bunun için Fransız Ulusal Meclisi harekete geçti. İşçiler için herhangi bir vize işlemi yapılmayacağını, kişinin kaç yıllık işçi olduğuna bakılacak. Çiftçilikte hangi alanda uzman olacağı ve kendisiyle beraber kimleri getirebileceği ayarlanacak kalacak yerleri ve her şey hesaplanacak. Bununla beraber aylık 3 bin euro yani aylık Türk lirasıyla 101.249,41 TL kazanılacak. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...