Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Nebati açıkladı: Ba-Bs formu verme yükümlülüğü kaldırıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
03 Aralık 2022 10:05 - Güncelleme : 03 Aralık 2022 11:02
Son dakika! Bakan Nebati açıkladı: Ba-Bs formu verme yükümlülüğü kaldırıldı

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tüm alış veya satışları 5 bin TL’nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin Ba-Bs formu verme yükümlülüklerini kaldırdık" ifadelerine yer verdi.

Hazine ve Maliye BakanıNureddin Nebati’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ uyarınca tüm alış veya satışlarında 5 bin TL'nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin Ba-Bs formu verme yükümlülükleri kaldırıldı.

1,5 MİLYON MÜKELLEF​ ARTIK BA-BS FORMU VERMEYECEK

Bakan Nebati, yapılan düzenleme ile her ay Ba-Bs formu veren 1,6 milyon mükelleften 1,5 milyonunun artık bu formları vermeyeceğini ifade etti. Bakanlık olarak mükelleflerin ve mali müşavirlerin iş yükünü azaltan uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceklerini açıkladı.

https://twitter.com/HMBakanligi/status/1598937700072968192

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...