Tgrt Haber

Bakan açıkladı, borç yapılandırmasında yeni dönem

03 Kasım 2016 04:55
Bakan açıkladı, borç yapılandırmasında yeni dönem

Maliye Bakanı Naci Ağbal, borç yapılandırmasıyla ilgili 2017'de uygulamak istedikleri yeni yöntem hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2017 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2015 Kesin Hesap Kanun Tasarısı görüşmelerine katıldı. Vergi affı ve yeni dönem borç yapılandırmaları hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Ağbal, "İyi günde vergisini ödeyen ama kötü günde vergisini ödemekte zorlanan vatandaşa mevcut sistem gerekli kolaylıklar getirmiyor. Üzerinde çalıştığımız bir düzenleme var." şeklinde konuştu.

"2017 YILINDA UYGULANACAK"

Borç yapılandırmaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bu düzenlemede borçlarını süresinde ödeyemeyen mükelleflerin geçmiş dönem ödeme performansı iyiyse, teminat, ödeme koşullarında vatandaşın anında bir çerçeve oluşturacağız. Şu anda kişinin durumu ne olursa olsun standart bir ürün sunuyoruz. Bunu 2017 ve sonraki yıllarda uygulanmak üzere başlatacağız. Vergi aflarına olan ihtiyaç azalacak. Vergisini süresinde ödeyen mükelleflere de geçmiş yılların performansı 'pekiyi' ise, geçmiş 3-5 yılda hiçbir vergi taksidini aksatmamışsa, vergi denetimlerinde hiçbirisinde sıkıntı çıkmamışsa, bu mükellefe bir ödül vermek lazım. Böyle bir mükellefe vergi oranlarında indirim yapalım. Hedef kitlemiz küçük ve orta ölçekli işletmeler olmalı. Orada da geriye dönük ödeme performansı iyi olanlara ileriye dönük vergi kredisi sistemi gibi bir sistem getirmeli. Bunun maddeleri de hazır" ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...