Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Dönmez açıkladı: Enerji üretimiyle ilgili sıkıntımız yok

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Eylül 2022 11:17 - Güncelleme : 22 Eylül 2022 13:12
Son dakika! Bakan Dönmez açıkladı: Enerji üretimiyle ilgili sıkıntımız yok

Son dakika haberi: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin elektrik üretiminin yüzde 60'ını yerli kaynaklardan sağladığını açıkladı. Dönmez, Türkiye'nin enerji üretimiyle ilgili bir sıkıntısının olmadığını belirtti. 

Avrupa'da enerji krizi​ yaşanırken Türkiye​'de enerji üretimine tam gaz devam ediliyor. Enerji üretiminin arttırılması için açıklanan yatırımlar ile Türkiye'nin bundan sonraki dönemlerde de herhangi bir sıkıntı yaşamayacağı öngörülüyor.

ELEKTRİK ÜRETİMİ​ YÜZDE 60 YERLİ

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez en son yaptığı açıklamada, Türkiye'nin elektrik üretiminin yüzde 60'ını yerli kaynaklardan sağladığını belirtip Türkiye'nin enerji üretimiyle ilgili bir sıkıntısının olmadığını açıkladı.

3,5 MİLYAR DOLARLIK YENİ YATIRIM

Bakan Dönmez, kojenerasyon sistemlerinin doğal gazda kullanımıyla yıllık 1 milyar dolar tasarruf sağlanabileceğini ve bunun için 3,5 milyar dolar yatırım öngörüldüğünü belirtti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...