Tgrt Haber

Bakan Bayraktar'dan ABD'den mesaj: İthalat bağımlılığı bitecek

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2023 07:42 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 07:54
Bakan Bayraktar'dan ABD'den mesaj: İthalat bağımlılığı bitecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "İthalat bağımlılığını sonlandırmaya ve iklim hedeflerine ulaşmaya kararlıyız" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York​'ta bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar​, New York'ta iş dünyasının temsilcileriyle ve yatırımcılarla bir araya geldi.

ARTAN ENERJİ TALEBİ MASADA 

Bakan Bayraktar, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Görüşmede artan enerji talebinin gündeme geldiğini söyledi.

Bayraktar, "İthalat bağımlılığını sonlandırmaya ve iklim hedeflerine ulaşmaya kararlıyız" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/aBayraktar1/status/1704546122809692456

BAKAN BOLAT DA BENZER MESAJLAR VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden isimlerden olan Ticaret Bakanı Ömer Bolat da yapılan görüşmelerle ilgili önemli açıklamalar yapmıştı.

Bakan Bolat, doğrudan yatırımlarda ciddi bir sıçrama öngördüklerini belirterek, Türkiye​ ekonomisi ve dış ticaretinin uluslararası arenada olumlu bir seyir izleyeceği dönemin beklendiğini ifade etti. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, New York’ta başlatılan temaslarla ilgili de "Yapılan tanıtımlar ve toplantılarla Türkiye'mize yakın gelecekte çok ciddi bir fon ve kaynak akışı sağlanacak" dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...