Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bilgin'den 'EYT'de geç kalındı' eleştirilerine cevap: Çok hızlı çalışıyoruz

13 Aralık 2022 12:00 - Güncelleme : 13 Aralık 2022 15:05

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT düzenlemesinin gecikmesine yönelik eleştirilere cevap verdi. Bilgin, "Gizli bir şey yok, gecikme teknik nedenlerden dolayı" dedi. EYT içinde tarih veren Bilgin, çalışmanın ay sonunda Meclis'e sevk edilebileceğini söyledi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlarda (EYT) milyonların gözü çalışmaları devam eden düzenlemede… Yaklaşık 1,5 milyon kişinin emekli olacağı düzenlemenin geçikmesi kamuoyunda eleştirilerin yükselmesine neden oldu. Aralık​ ayında Meclis'e gelmesi beklenen düzenlemenin yeni yıla kalacağını duyan milyonlarca kişinin hayali suya düştü. 

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT​'de yaşanan geçikmeden dolayı yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

"EYT İLE İLGİLİ SAYILAR HER AY DEĞİŞİYOR"

EYT konusundan bakanlığın çalışmasının henüz tamamlanmadığını belirten Bilgin, bitince açıklanacağını söyledi. EYT'de gizli bir şey olmadığını söyleyen Bilgin, "Mecliste anlattım, EYT ile ilgili sayılar her ay değişiyor. Haziran​ rakamlarını 1,5 milyon demiştik. Şimdi 1 milyon 800 bin civarı oldu. Bu rakamlar da dahil, bilinen verileri değerlendirip hesabımızı ona göre yapmamız lazım" dedi.

Farklı iş yerlerinde çalışmış, hizmet birleştirilmesi yapılmış ya da yapılmamış olanların bulunduğuna dikkati çeken Bilgin, şunları kaydetti:

"EYT gündeme gelince bize müracaat edenler var. Daha önce kayıtlarımızda dijital ortamda yer almayanlar, dosyalarıyla geliyor. İncelenip hizmet birleştirilmesi yapılıyor. Bu teknik bir çalışma. Bütün bu çalışmalar tamamlanacak, ay sonuna kadar bitecek diye düşünüyorum. Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclise götürürüz diye umuyorum. Çünkü çok hızlı çalışıyoruz. Yeni değil, uzun zamandır çalışıyoruz."

"SENDİKALAŞMANIN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, "sendikalaşmaya yönelik çalışmaların" sorulması üzerine de işçilerin örgütlenme sürecine ilişkin, sendikalarla sürekli görüştüklerini söyledi.

Bu konuda, yönetmelikte bulunduğu halde uygulanmayan ve değiştirilmesi gereken hususlar olduğunu aktaran Bilgin, şöyle konuştu:

"Biz, iş kolu yönetmeliğinde bir değişiklik yapacağız. Yasal çalışmamız var, onu da Meclis'e götüreceğiz. Mevcut kanunda işveren iş kolunu kendi oluşturuyor, bunu kaldırıyoruz. Yapılan işe göre bakarız, hangi iş koluna giriyorsa, ona göre iş kolunu tayin ederiz. Kanun bize o yetkiyi veriyor. O yetki etkin şekilde kullanılmamış ama şimdi kullanacağız. Sendikalaşmanın önündeki tüm engelleri kaldıracağız."

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Emre Emre 14 Aralık 2022 12:52

Geçen ay EYT çalışmamız tamam demişti. Siz bilmiyormuydunuz hergecen gün insanlar gününü dolduruyor primini dolduruyor illaki artacak sayı bir takım bahanelerin arkasına sığınıp insanların umutlarıyla oynamayın birgun de sözünüzün arkasında durun kendi menfaati niz söz konusu olunca bir gecede yasa çıkarıyorsunuz vatandaşa gelince don lastiği gibi sündüruyosunuz.

Soner sevimli 14 Aralık 2022 09:45

Sgk ya pirim ödeme başlangıç 15 01 1994 şuanda prim 5150 yaş 47 emekli olabilirmiyim saygılar iyi calşmalar

Hasan yıldırım 13 Aralık 2022 18:42

Ssk 2003 9 27 sinde başladı yaşım 47 peki bizim içinde emeklilik çıkarsınlar şuan 4500 günüm var emekli etsinler bizi emekli maaşını yarısını versinler yasi doldurdunuz emekli maaşı normale binsin 7000 bin ne deme nasıl dolduracaz yas dan dolayı bizi kimse calistirmayacak nasıl yapacak açımızdan ölek artık

Hüsrev ağa 13 Aralık 2022 14:55

Allahtan hızlı bide yavaş olsa ne olacaktı bilemedim

Metin13 Aralık 2022 12:13

Güvenimizi boşa çıkarmayın sizlere güveniyoruz

Sonraki Haber Yükleniyor...