Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması: Herkes memnun olacak

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
13 Ekim 2022 11:46 - Güncelleme : 13 Ekim 2022 14:45

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ve EYT'ye ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Asgari ücret zammıyla emekçinin üzerindeki enflasyon tahribatının kalkacağını söyleyen Bakan Bilgin, EYT konusunda ise aralık ayında tüm sorunları çözecek bir düzenleme olacağını vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret​ için heyecanlandıran ifadeler kullandı. Bakan Bilgin, "Aralık​ ayında asgari ücrete yapılacak zam ile emekçinin üzerindeki enflasyon​ tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız" diye konuştu.

RAKAM SÖYLENTİLERİNE TEPKİ

Bakan Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili kamuoyunda dolaşan rakamların gerçeği yansıtmadığını belirtip, "Asgari ücret 20 bin lira da olsun diyebilirim ama işverenin ödeyebileceği bir rakam olması lazım. Kamuoyundaki asgari ücret söylentileri gerçeği yansıtmıyor" ifadelerini kullandı.

'EYT BEKLEYENLER MEMNUN OLACAK'

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili de konuşan Bilgin, şunları söyledi:

"EYT​'de aralık ayı içerisinde kapsamı tüm sorunları aşmaya yönelik bir düzenleme olacak. EYT çalışmalarında sona gelindi. Çalışma hayatında insanların kafalarındaki sorunları, endişeleri gidecerek şeffaf bir düzenleme. EYT ve asgari ücret bekleyenler memnun olacak."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet duyğun13 Ekim 2022 13:14

01.01.1966dog sgk giriş1985.pirim.2400.eyt emeli olabilirmiyim

Bit13 Ekim 2022 12:39

Herkese birşey verip belediye şirket işçilerine kadro bisey verilmezse milletvekili seçimlerinde oy vermezler. Vermem diyorlar başka partiye oy atarim diyorlar

Sonraki Haber Yükleniyor...