Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Takvim perşembe günü belirlenecek

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
28 Kasım 2022 20:40 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 08:33
Son dakika! Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Takvim perşembe günü belirlenecek

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret görüşmelerinde takvimin belirlenmesi için Türk-İş ve TİSK başkanlarıyla perşembe günü bir araya gelecek.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretliyi ilgilendiren karar için geri sayım başladı. 2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirleneceği takvim netleşiyor. Hükümet, işçi ve işveren temsilcileri perşembe günü bir araya geliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​, Asgari Ücret​ Tespit Komisyonunun çalışma takviminin belirlenmesi için perşembe günü TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya gelecek.

Tarafların talep ve beklentileri masaya yatırılacak. İkinci ve üçüncü toplantıların da tarihi belirlenecek.

"ENFLASYONUN ETKİSİNİ ORTADAN KALDIRACAK BİR ÜCRET OLACAK"

Bakan Bilgim TBMM Bütçe Komisyonu’ndaki konuşmasında, “Enflasyonun reel ücretleri gerileten etkisini ortadan kaldıracak bir asgari ücret uygulamasını gerçekleştireceğiz. Aralık ayının ilk haftasında, Asgari Ücret Komisyonu’nu toplayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Enflasyon​ ve ücretler noktasında dengenin çok önemli olduğunu belirten Bakan Bilgin, sarmalın önüne geçeceklerini belirtip şöyle devam etmişti:

“Enflasyon her gün aşındırıyor. Bu arada bizim çok önemli bir noktada durmamız lazım, o da şu: Asgari ücret veya diğer ücret düzenlemelerinin enflasyonu bir sarmala dönüştürmeyecek bir düzende kalması. Onun ekonomik kriteri nedir? Onun ekonomik kriteri şudur: Emeğin verimliliği ile reel ücretlerin belirlenmesi arasındaki ilişkiyi kurmaktır yoksa enflasyon ücret sarmalı büyüyerek devam eder. O sarmala bizim imkân vermememiz lazım ama burada temel siyasetimizin emeğin tahrip edilmesinin önüne geçmektir.”

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ergüncan29 Kasım 2022 00:02

Milliyetçi Türk ülkücüsü emeklisi olarak emekli promosyonları konusunda iktidardan iyi adımlar bekliyoruz tgrt olarakta iyi yayınları devamını diliyoruz iyi akşamlar olsun

Gececi28 Kasım 2022 22:31

Asgari ücret ne kadar zamlanirsa her ürüne de kadar zamlanir

Oguz doganay28 Kasım 2022 20:50

Staj yasasi cikmaz ise oy vermiycem.hukumete

Sonraki Haber Yükleniyor...