Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bilgin'den 'asgari ücret' mesajı: En kapsamlı müdahale olacak

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
17 Ekim 2022 13:04 - Güncelleme : 17 Ekim 2022 14:06
Son dakika! Bakan Bilgin'den 'asgari ücret' mesajı: En kapsamlı müdahale olacak

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bilgin, "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​, asgari ücret​ zammı ile ilgili yeni bir açıklama daha yaptı. Bakan Bilgin, Aralık ayında yapılacak asgari ücret zammı ile enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Bakan Bilgin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Ciddi bir sorun var hayat pahalılığı​ ve enflasyon​. Genelde iki yaklaşım var yüksek enflasyon dönemlerinde faizler yükselir bunun sonucu işsizlik ve yoksulluktur. Üretim azaldıkça paylaşılacak refahın azalmasıdır. Türkiye bunu tercih etmiyor. Enflasyona rağmen büyümesini sürdürecek. Çünkü enflasyonu yenmemizin şartı orda. Biz de sosyal politikalarımızı bu şartlara göre çalışanların hayat şartlarını düzenleyecek tedbirleri adım adım devreye sokuyoruz. 

Asgari ücrete iki defa müdahale yaptık. Aralık ayında yapacağımız zam ile enflasyonun vatandaşlarımız üzerinde yarattığı tahribatı ortadan kaldıracağız. En kapsamlı müdahaleyi yapacağız."

"KAMUDA İSTİHDAM İLE İLGİLİ SINIRLAMAYI KALDIRIYORUZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bartın'da meydana gelen maden faciasında şehit olan madencilerin yakınlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Maden şehitlerinin aile bireylerinin kamuda istihdamı ile ilgili sınırlandırmayı kaldırıyoruz." dedi.

“ÖNÜMÜZDE EYT İLE İLGİLİ TEK BİR MODEL VAR”

Bakan Bilgin, gündemde sıcaklığını koruyan EYT’ye değindi. Açıklamasında ETY konusunda birkaç formül değil, tek formül üzerinde çalışma yaptıklarını kaydeden Bakan Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuyla ilgili şunu söyleyeyim bir defa. Birçok televizyon kanalında çeşitli uzmanlar ellerinde kalemle hesaplar falan yapıyorlar. Onların hiçbiri bizim önümüzde yok öncelikle onu söyleyeyim. Televizyonda çıkarıyorlar işte ‘şunlar da girecek bunlar da çıkacak’ öyle bir şey yok. 1999 yılı öncesi biliyorsunuz yaş ile ilgili bir sorun var. O sorunu biz çözüyoruz. Önümüzde tek bir model var yani çok sayıda insan var tahmin edeceğiniz gibi. Onların teker teker durumlarını, primlerini, çalışma gün sayılarını, yılları gibi, bunları gözden geçirip, en uygun en kapsayıcı çözümlemeyi yapacağız. Niye şimdi açıklamıyorsunuz diyenler var. Henüz çalışmamız bitmedi. İkincisi adım adım açıklıyoruz. Zaten açıklasak da ocak ayından sonra uygulamaya sokulacak. Şimdi açıklamanı bir anlamı ve acelesi yok. Biraz önce bahsettiğim sorunları adım adım açıklayacağız. Aralık’ta da inşallah mecliste aralık ayının ilk haftası çalışma tertip ettiler. Meclise aralık ayında intikal ettireceğimizi zaten paylaştım”

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tamam19 Ekim 2022 21:34

Ĺülfen typ kalıcı yapmanizi iztiyoruz cok maduruz efendim

feridun17 Ekim 2022 17:55

99 öncesi staj yapanlardanım.işçi olarak gayetde güzel çalşmışlığım var.sigorta numaram o zaman başladı.eyt kapsamına dahil edilmesi gerektiğini düşünenledenim.bizşim hakkımız.devletimiz hak yemez.doğru kararlar alacağına inanıyorum

İnşallah eyt sorununu devletimiz çözecek ben inanlardanim17 Ekim 2022 14:30

İnşallah devletimiz eyt sorununu çözecek ben inanlardanim

Rifat bağış 17 Ekim 2022 13:25

Akp bütün bakanları elinden gelenin en güzelini yapıyorlar sadece sabırlı olalım devletimize güvenin reisimize duva edin durmak yok yola devam

Rifat bağış 17 Ekim 2022 13:18

Devletimiz halkına gereken desteği verir

Sonraki Haber Yükleniyor...