Tgrt Haber

Son dakika: Bakan Bilgin’den asgari ücret ve EYT açıklaması

18 Aralık 2022 11:38 - Güncelleme : 18 Aralık 2022 12:47

Son dakika haberi: Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2023 yılı asgari ücret ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamalarda bulundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Salı günü gerçekleştirilecek olan toplantısında uzlaşma sonucunda yeni ücretin belirlenmesi gerektiğini belirten Bakan Bilgin ayrıca EYT düzenlemesi ile ilgili son durumu paylaştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile EYT düzenlemesi kapsamında kıdem tazminatındaki kredi sorunun çözüldüğünü belirten Bakan Bilgin, bu ay sonuna kadar söz konusu düzenlemenin tamamlanacağı ifade etti.

2023 yılının asgari ücreti ne kadar olacağı merakla beklenirkenAsgari Ücret​ Tespit Komisyonu20 Aralık​ Salı günü toplanıyor. Rakamların konuşulacağı kulislerde ifade edilirken uzlaşma​ sonucunda yeni asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor. 2 bin 853 lira olan asgari ücret iki yıl içerisinde 5 bin 500 liraya ulaştı. Milyonlarca çalışanın yakından beklediği asgari ücrette sona doğru gelindi. 

Toplantıya günler kala Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamalarda bulundu. Asgari ücretin uzlaşı sonucunda belirlenmesi gerektiğini ifade eden Bakan Bilgin, “İşçimize rahat nefes aldıracak, tahribatı onaracak bir asgari ücret seviyesinin de bu uzlaşmada belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

EYT DÜZENLEMESİNDE SON DURUM

Yılan hikayesine dönen EYT düzenlemesine de değinen Bakan Bilgin, “Bizim aralık içinde bitirip inşallah teknik çalışmaları bitirdikten sonra Meclis'te arkadaşlarımızla ve yüce Meclis'in kararına sunacağımız çalışmalar EYT ile ilgili tamamlanmak üzere” şeklinde konuştu.

"BAKAN NEBATİ İLE ÇÖZDÜK"

Bakan Bilgin'in konuşmalarından satır başları;

Teknik çalışmalarımız EYT ile ilgili tamamlanmak üzere. Eskiden dijital ortamda kayıtlar tutulmadığı için, özellikle özel sektörlerde çalışan sigortalı işçilerde bu çok yaygın. Herhangi bir kaybı olmasın, dijital ortama aktarılması konusunda çalışmalarımız. Bugünlerde yurtdışındaki konsolosluklarda yoğun bir çalışmamız var. Kıdem tazminatının ödenmesi konusunda kredi verilmesi. Bakan Nebati de bu konuda hazırlıkların yapıldığını aktardılar. Talep gelmişti, çalışmaları yaptık ve kredi konusunu da Nureddin Bey ile çözdük.  En önemli sosyal politika araçlarımızdan birisi asgari ücrettir. Bizim aralık içinde bitirip inşallah teknik çalışmaları bitirdikten sonra Meclis'te arkadaşlarımızla ve yüce Meclis'in kararına sunacağımız çalışmalar EYT ile ilgili tamamlanmak üzere.

"SALI GÜNÜ UZLAŞACAĞIZ"

Bakan Bilgin, dün Erzurum'da yaptığı başka bir açıklamada ise "Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...