Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT için heyecanlandıran açıklama

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
22 Eylül 2022 11:10 - Güncelleme : 22 Eylül 2022 12:56
Son dakika! Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT için heyecanlandıran açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, tüm dünyayı etkileyen enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını söyledi. Asgari ücrette tarihi artış gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bakan Bilgin, aralık ayında yeni bir düzenleme yapacaklarını belirtti. Bilgin, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT, taşeron işçiler ve ek gösterge hakkında da detaylar paylaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​, Aydın​'da 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları programında eflasyon, asgari ücret​ ve EYT​'liler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Dünyadaki bütük krizler, Batı'nın hegemonyasının çöküşünün belirtisidir. Yeni bir dönem başlıyor. Toplumun sorunlarını, problemlerini çözmek zorundayız.

ENFLASYONLA MÜCADELE

"Pandemiden sonra dünyada meydana gelen 2 büyük problem var: Biri enerji krizi, diğeri de tedarik sorunuyla ortaya çıkan üretim ve enflasyon​ krizi.

Enflasyon en fazla bizi etkiliyor. Çünkü enflasyonun ABD’de yüzde 7 olması çok ciddi problem ama orası 20 trilyon dolardan fazla ekonomi. Türkiye 1 trilyon değerde buna rağmen Türkiye enflasyona karşı güçlü bir mücadele veriyor

Enflasyonla iki şekilde mücadele edersiniz. Birincisi; ekonomiyi daraltarak, küçülterek mücadele. Bu yöntem ücretli çalışanları olumsuz etkiler, işsizliğe neden olur. İkincisi ise büyüyerek, üreterek, istihdam oluşturarak mücadeledir. Türkiye işte bu ikinci yöntemi uyguluyor. Bunun bir bedeli var. Toplumun bir kesiminde gelirlerini kendileri belirleyemeyen insanların gelir kaybına yol açar.

ASGARİ ÜCRET MESAJI

Kararlı bir şekilde ücretlilerimizi koruyan bir sosyal politika uyguluyoruz. Türkiye tarihinde ilk kez asgari ücreti yüzde 50 artırırdık. Daha sonra asgari ücretteki vergiyi kaldırdık. Bu da yetmedi, asgari ücrete yüzde 30 ara zam yaptık. Aralık ayı geliyor, yeniden değerlendirip konuşacağız. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın

Adil bir şekilde herkese ek gösterge vereceğiz. Kamu çalışanlarımızla yaptığımız sözleşmede belirlediğimiz ilkeleri gerçekleştirdik. Enflasyon farkında refah payını içeren düzenleme yaptık.

"EYT ARALIK AYINDA MECLİS'TE"

Sosyal Güvenlik alanındaki tüm mağduriyetleri giderecek çalışmalar yapıyoruz. EYT'yi aralık ayında meclise getireceğiz, onu tarihe karıştırıyoruz. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

TAŞERONA KADRO

Taşeron işçiliğinden geçmeyen yaklaşık 90 bin kişilik bir kitle var. Onların sorunlarını çözüyor, kamuda kadroya alıyoruz.

Türkiye'nin ne sorunu varsa çözeceğiz. Bunları seçimi kazanmak için değil, bizim görevimiz olduğumuz için yapıyoruz. Seçimi zaten biz kazanacağız. Dünya krizi derinleşerek artıyor ama Türkiye büyüyerek bu krizi aşacak."

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...