Tgrt Haber

Bakan Bilgin'den asgari ücrete 'ara zam' ve EYT açıklaması

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
26 Ocak 2023 23:10 - Güncelleme : 26 Ocak 2023 23:40

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı programda asgari ücret ve EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. Asgari ücretin 455 dolar seviyelerine çıkarıldığını anımsatan Bilgin, 'ara zam' beklemediğini ancak olağanüstü bir durum olduğunda düşünülebileceğini kaydetti. Bilgin, EYT'lilerin ilk maaşlarını 1 Mart'ta alacaklarını yineleyerek, "Hazırlıklarımızı yaptık. Sarkma olmaz ama daha erken olabilir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, A Haber'de katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yılan hikayesine dönen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin net tarihi yineleyen Bakan Bilgin, asgari ücrette ara zam gelip gelmeyeceği ile ilgili soruyu cevapladı.

ASGARİ ÜCRETE 'ARA ZAM' YAPILIR MI?

Bakan Bilgin, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili soruya, "Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Asgari ücreti 455-460 dolar seviyesine çıkararak Türkiye'nin ekonomik gücünü gösterdik" cevabını verdi.

'EYT'LİYE AZ ZAM' İDDİASI

Yaklaşık 2,5 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren EYT'de ilk maaşların 1 Mart'ta ödenmesini beklediklerini belirten Bilgin, "Hazırlıklarımızı yaptık. Sarkma olmaz ama daha erken olabilir. Süreç Meclis'in iradesinde" dedi. Bilgin ayrıca, EYT'li maaşlarına az zam iddiasının da asılsız olduğunu ifade etti.

PERSONELE KADRO

Bakan Bilgin'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Son yılların en önemli sorunu sözleşmeli personelin kadroya geçme meselesiydi. Bu sorunu biz çözdük. Sözleşmeli personelin haklarını düzenleyeceğiz. Onları bu endişeden kurtaracağız.

EYT'DEN SONRA GEÇİCİ İŞÇİ SORUNU

Geçici işçi sorununu seçim öncesi çözeceğiz. EYT'den sonra Meclis'e getireceğimiz konulardan birisi de budur."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...