Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Çözüm aşamasına geldik

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
23 Eylül 2022 14:42 - Güncelleme : 24 Eylül 2022 07:37
Son dakika! Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Çözüm aşamasına geldik

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme çözüm aşamasına gelindiğini duyurdu. Bakan Bilgin, asgari ücrette ise enflasyonun etkilerini göz önüne alarak aralık ayında yeni bir düzenleme yapacaklarını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​, HAK-İŞ​ Konfederasyonu’nu ziyaretinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. EYT​ sorununun yakın zamanda çözüme kavuşturulacağının bilgisini paylaşan Bakan Bilgin; asgari ücret​, sözleşmeli memurlara kadro ve vergi dilimi düzenlemesine ilişkin de önemli mesajlar verdi.

Vedat Bilgin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

ASGARİ ÜCRET VE 3600 EK GÖSTERGE MESAJI

"Asgari ücrette tarihimizin en yüksek artışını gerçekleştirdik. Yüzde 80 artış oldu. Enflasyon karşısında bir soluk aldıracaktır. Enflasyonun etkisini, tahribatını göz önüne alarak asgari ücrette aralık ayında yeni bir değerlendirme yapacağız.

3600 ek göstergede 6 milyona yakın çalışanı ilgilendiren ciddi bir reforma imza attık.

'EYT'DE ÇÖZÜM AŞAMASINA GELDİK'

EYT 1999 öncesi işe başlayanların karşılaştığı bir sorun.Yaşla ilgili bir porblemdi. Onunla ilgili bir çözüm aşamasına geldik. Onu da kamuoyuyula paylaşacağız. Acil olan sorunların ertelenmemesi lazım, hemen çözüme kavuşturulması lazım.

SÖZLEŞMELİ MEMURLARA KADRO

Mesela geçici işçiler sorunu. Bu meselenin çözülmesi lazım, bunu çözeceğiz. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi meselesi Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi. Biz hazırlığımızı yaptık, Cumhurbaşkanımızla nihai değerlendirmeyi yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Kapsam dışı kalan 90 bin civarında işçiyle ilgili çalışma tamam.

VERGİ DİLİMİNE DÜZENLEME

Vergiyle ilgili bir sorun var. Maaşlarda vergi dilimi oynaklığının düzenlenmesi için Hazine Bakanlığı ile görüştük. Vergi dilimlerindeki artışın ücretlerin yukarıya çekilmesini anlamsız hale getiren şeklini düzeltmek istiyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...