Tgrt Haber

Bakan Bilgin'den EYT'lileri heyecanlandıran açıklama: İlk maaşlar için net tarihi verdi

24 Ocak 2023 23:56 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 00:20

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili kritik bir açıklama geldi. EYT için "prim gün sayısı", "yıl sayısı" ve "yaş" şartlarının bulunduğunu anımsatan Bakan Bilgin, "EYT'lilerin martın 1'inde ilk maaşlarını alabilecekleri bir düzenleme Meclis'ten çıkacak diye düşünüyorum" dedi.

Adeta yılan hikayesine dönen Emeklilikte Yaşa Takılanlar​ (EYT) düzenlemesi tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve yaklaşık 2,5 milyonu emekli yapacak olan düzenlemenin önünde artık hiçbir engel kalmadı. Sözleşmeliye kadro düzenlemesinin Meclis​'ten geçmesi ve yasalaşma ile birlikte artık EYT yasası artık Meclis'in birinci öncelikli gündem maddesi haline geldi. Milyonlarca vatandaş ne zaman emekli olurum ve ilk maaşımı ne zaman alırım diye merakla beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​'den bir açıklama daha geldi.

BAKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Bakan Bilgin, katıldığı Bengü Türk TV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), konusunda net konuşan Bakan Bilgin, ilk maaşların yatması için yapılan düzenlemenin kısa sürede Meclis'ten çıkacağını düşündüğünü söyledi.

9 EYLÜL 1999 ESNETİLİR Mİ?

Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği EYT konusuna değinen Bakan Bilgin, "EYT'lilerin martın 1'inde ilk maaşlarını alabilecekleri bir düzenleme Meclis'ten çıkacak diye düşünüyorum" dedi. Bilgin, EYT ile ilgili 9 Eylül 1999'un geriye doğru esnetilmesinin mümkün olmayacağının altını çizerek emeklilik için "prim gün sayısı", "yıl sayısı" ve "yaş" şartlarının bulunduğunu hatırlattı.

Vedat Bilgin, EYT düzenlemesi ile yaş şartının kaldırıldığını dile getirerek, stajyer ve çıraklar konusunda şöyle konuştu:

"Staj yapanlar, iş yerinde çalışma ilişkisi kurmuyorlar, iş akdi gerçekleşmiyor. Dolayısıyla işveren onlar için prim ödemiyor. Yani onlar için geçerli olan bir durum değil. Onlar bir eğitim için gidiyorlar oraya. O eğitim sürecinde başlarına bir şey gelmesin diye devlet onlara sağlık sigortası yatırıyor, koruyucu sigorta düzenlemesi yapıyor. Onunla iş akdini birbirine karıştırmamak lazım. Orada öyle bir karışıklık var. Borçlanma vesaire bunlar söz konusu değil. İşvereniniz kim olacak, kimin adına borçlarınızı yatıracaksınız? Yani iş akdinin gerektirdiği şartların ve standartların hiçbirisi onlarda söz konusu değil."

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...