Tgrt Haber

Bakan Bilgin'den EYT'lilere müjde: Aralık ayında TBMM'ye gelecek

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Eylül 2022 21:30 - Güncelleme : 18 Eylül 2022 09:19
Bakan Bilgin'den EYT'lilere müjde: Aralık ayında TBMM'ye gelecek

Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaşın gözü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2022 yılı bitmeden açıklamayı düşündüğü EYT düzenlemesinde. Yaklaşık 6 milyon EYT’linin merakla beklediği düzenleme üzerinde çalışmalar devam ediyor. Kadınlarda 7 bin 200, erkeklerde ise 9 bin prim gün sayısını dolduranların yaş şartına bakılmaksızın direkt emekli edilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ETY sorununun Aralık ayında Meclise getirileceğini belirterek "Emekçileri sevindirecek haber vereceğiz. Onları enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz” dedi.

Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaşın gözü, ek gösterge düzenlemesi ve ara zammın ardından EYT​ düzenlemesine çevrildi. Yaklaşık 6 milyon EYT’linin merakla beklediği düzenleme üzerinde çalışmalar sürüyor. Özellikle 2022'nin ortasında hız kazanan sorunla ilgili 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olmuş prim ve yıl şartını tamamlamış ancak yaş şartı dolayısıyla emekli​ olamamış sigortalılar için çözüm çalışmaları devam ediyor.

Kırşehir’de, ‘Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir’ sloganıyla yapılan Ahilik Haftası etkinlikleri kapanış programına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldı. Bilgin daha önce EYT'liler ile ilgili son durumu paylaşarak bir çalışma grubunun kurulduğunun müjdesini vermişti.

2023'TEN ÖNCE AÇIKLANACAK

Bakan Bilgin, Aralık ayında ETY sorununun Meclise geleceğini belirterek "Türkiye enflasyonun tahribatına karşı üretici ve esnafımızı koruyacağız. Elbette sorunlarımız var. Enflasyon sorunu var. Esnafın kredi sorunu var. Esnafın karşı karşıya olduğu emeklilikle ilgili sorunu çözeceğiz. Onların her sorunu bizim sorunumuzdur. Çalışanlarımızın sorunu çözmek için de çalışmalar yapıyoruz. Emekçileri sevindirecek haber vereceğiz. Onları enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...