Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bilgin'den sözleşmeli personele kadro açıklaması: Kapsam belli oldu

25 Ekim 2022 09:22 - Güncelleme : 25 Ekim 2022 10:08
Son dakika! Bakan Bilgin'den sözleşmeli personele kadro açıklaması: Kapsam belli oldu

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro için açıklamada bulundu. Bakan Bilgin, "Düzenleme ile ilgili son bir toplantı yapacağız. Kapsamda sadece 4B'liler olacak" dedi.

Sözleşmeli personel düzenlemesi ilişkin yeni detaylar belli olmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​, düzenlemeyle ilgili son bir toplantı yapılacağını ve kapsamda sadece 4B’lilerin olacağını açıkladı.

Çalışmanın aşağı yukarı tamamlandığını belirten Bakan Bilgin, bu hafta son şeklinin verileceğini söyledi. Bilgin, çalışmanın tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunum yapılacağını açıkladı.

Taşeron düzenlemesinin mevcut çalışmada olup olmayacağına dair açıklamalarda da bulunan Bakan Bilgin, "Şu an öncelik sözleşmeli personel düzenlemesi. Biliyorsunuz dosya dosya açıyoruz. Şu an sözleşmelilerle ilgili dosya önümüzde. Sonra diğerleri ele alınacak” dedi.

DÜZENLEME KİMLERİ KAPSAYACAK?

Bakan Bilgin, "Bu kapsamın içerisinde sadece kamuda çalışan 4B’liler var. Kurumlarda özel durumda olan sözleşmeliler de bulunuyor. Onlar kapsamda olmayacak” ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Erdal Saruhan 23 Kasım 2022 22:01

Kadro olayı 4B tüm kadrosuz çalışanları kapsaması istiyor ve niyaz ediyorum Allah nasip eder inşallah slm.....

Bünyamin27 Ekim 2022 21:20

Haydi hayırlısı bekliyoruz

Ahmet Özcan25 Ekim 2022 20:46

Tebrik ederim sayın bakanım, Allah razı olsun. 4/B'liler kadro verilsin. Ancak maaşları düşmesin, maaşları da memurların maaşları seviyesine çıkarılması çok adil olur ve sosyal devlet yapısına yakışır.

Ankaralı Yusuf 25 Ekim 2022 20:38

Sayın Bakanım çok mantıklı bir çalışma, sizi kutluyorum. 4/B'lilere kadro verilsin. Ancak maaşları düşmesin, maaşları da memurların maaşları seviyesine çıkarılması çok adil olur. Çünkü aynı kurumda, aynı görevi yapan memur yanındaki 4/B'den kadroya geçenden fazla maaş olursa, bir güvensizlik, hoşnutsuzluk olur. Onun için maaşlarını emsalleri olan memur maaşlarının seviyesine çıkarılması daha adil olur ve sosyal devlet yapısına yakışır.

Bit 25 Ekim 2022 10:35

90bin mi daha çok 1 milyon mu daha çok ? 90 bin ailesiyle 400 bin kişi 1 milyon ailesiyle 4 milyon

Sonraki Haber Yükleniyor...