Tgrt Haber

Bakan Bolat ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi: Adım adım 100 milyar dolarlık hedefe

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
19 Eylül 2023 21:23 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 21:43
Bakan Bolat ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi: Adım adım 100 milyar dolarlık hedefe

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD'de 13. Türkiye Yatırım Konferansı'nda yatırımcılarla bir araya geldi. Amerikan iş çevrelerinde Türkiye'ye yatırım yapma iştahının yüksek olduğunu kaydeden Bakan Bolat, "İkili ticarette belirlenmiş olan 100 milyar dolar ticaret hedefimize ulaşmak için iş insanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​, ABD'de 13. Türkiye Yatırım Konferansı'nda yatırımcılarla bir araya geldi. Konferansa ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Bolat, Amerikan iş çevrelerinde Türkiye'ye yatırım yapma iştahının yüksek olduğunu söyledi.

120'den fazla Amerikalı yatırımcılar​ ve 80 kadar Türk iş dünyasından katılımcıların toplantıda bir araya geldiğini aktaran Bakan Bolat, "Türkiye ile ABD arasında karşılıklı yatırımların artarak devam etmesine yönelik ülkemizdeki elverişli iş ve yatırım ortamı hakkında bilgilendirmelerde bulunduk" ifadelerini kullandı. 

'İŞ ÇEVRELERİNDE TÜRKİYE İLE TİCARET YAPMA İŞTAHI YÜKSEK'

Türkiye'nin dış ticaretteki atılımlarının giderek hızlandığını kaydeden Bolat, şu açıklamayı yaptı:

"Dijital ve yeşil dönüşümü önceleyen, AR-GE yoğun, katma değerli ürün ve hizmetlere ilişkin yatırımlara yönelik sunduğumuz imkanları anlattık. 

Edindiğimiz izlenim Türkiye'nin algısı çok olumlu. Amerikan iş ve finans çevrelerinde yeni dönemde güven ortamı sunan, enflasyonla mücadeleyi de temel ekonomik hedef haline getirmiş Türkiye'ye iş yapma Türkiye ile ticaret yapma ve reel sektörde yatırım yapma ilgi ve iştahı yüksek."

Bakan Bolat ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi: Adım adım 100 milyar dolarlık hedefe

'İKİLİ TİCARETTE HEDEF 100 MİLYAR DOLAR'

Türkiye ve ABD arasındaki iş birliği imkanlarının daha ileri seviyelere taşınması konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizen Bolat, "ABD ile ikili ticarette belirlenmiş olan 100 milyar dolar ticaret hedefimize ulaşmak için iş insanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

https://twitter.com/omerbolatTR/status/1704186887491997830

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...