Tgrt Haber

Son dakika! Putin kapattı, Türkiye ve Azerbaycan açtı: Avrupa'da gaz krizine 'TANAP' çözümü

06 Ekim 2022 17:00 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 17:40
Son dakika! Putin kapattı, Türkiye ve Azerbaycan açtı: Avrupa'da gaz krizine 'TANAP' çözümü

Son dakika haberi: Rusya'nın vanaları kapatması nedeniyle enerji krizi yaşayan Avrupa'ya ilaç gibi adım Türkiye ve Azerbaycan2dan geldi. Hazar gazını Avrupa'ya taşıyan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı'nın (TANAP) kapasitesi iki katına çıkarılacak. Bakan Dönmez, "16 milyar metreküp olan kapasiteyi 32 milyar metreküpe çıkaracağız" dedi.

RusyaUkrayna​ savaşı nedeniyle, Avrupa​'nın yaşadığı enerji krizi​ had safhaya ulaşırken çözüm, Türkiye​ ve Azerbaycan'dan geldi. Önlem üstüne önlem açıklayan Avrupa ülkelerinin Putin'in vanaları kapatması nedeniyle yaşadığı sıkıntı, Hazar gazını Avrupa'ya taşıyan TANAP boru hattıyla çözülecek. Hattın kapasitesinin artırıldığını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Türkiye-Azerbaycan 2. Enerji Forumu'nda açıkladı.

BAKAN DÖNMEZ: 32 MİLYAR METREKÜPE ÇIKACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "TANAP'ın kapasitesini iki katına kadar artırma kararı çıktı. 16 milyar metreküp olan kapasiteyi 32 milyar metreküpe çıkaracağız" dedi.

Son dakika! Putin kapattı, Türkiye ve Azerbaycan açtı: Avrupa'da gaz krizine 'TANAP' çözümü

AVRUPA'NIN BAĞIMLILIĞINI AZALTMAK İÇİN YAPILDI

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP), Türkiye ve Azerbaycan tarafından üç yılda yapılan Hazar doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyan boru hattı, 12 Haziran 2018'de devreye girdi.

Yılda 16 milyar metreküp doğalgaz sevkiyat kapasitesine sahip olan 1,850 kilometre uzunluğundaki TANAP, Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 12'sini tek başına karşılıyor. Boru hattı, Türkiye'nin en doğusundan batısına yol alarak, 20 şehir, 67 ilçe ve 600 köyden geçiyor.

Hattın Türkiye'den sonra Avrupa'ya uzayan başka bir hatta bağlanarak AB'nin Rus doğalgazına bağımlılığını azaltması hedeflenmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Düşünür 6 Ekim 2022 17:30

Avrupanın yaptıklarına karşılık ödül mü veriyoruz daha fazlasını yapın diye

Sonraki Haber Yükleniyor...