Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Dönmez Karadeniz'i işaret edip müjdeyi verdi: Petrol bulma ihtimalimiz var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Haber Global
21 May 2023 21:15 - Güncelleme : 21 May 2023 22:16
Son dakika! Bakan Dönmez Karadeniz'i işaret edip müjdeyi verdi: Petrol bulma ihtimalimiz var

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Karadeniz'i işaret edip milyonlarca vatandaşı sevince boğan müjdeyi verdi. Dönmez, "Orada petrol bulma ihtimalimiz var" dedi.

Enerji​ ve Tabii Kaynaklar Bakanı​ Fatih Dönmez, Haber Global ekranlarında canlı yayın konuğu oldu. Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Bakan Dönmez, milyonlarca vatandaşı sevince boğan müjdeyi verdi.

Karadeniz​'deki çalışmaların son sürat devam ettiğini belirten Dönmez, yeni sahalarda keşif amaçlı sondakların yapılacağını söyledi. Çalışmaların ağırlıklı olarak Zonguldak​ açıklarında yapıldığını aktaran Dönmez, Doğu Karadeniz'i işaret edip müjdeyi açıkladı.

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ

Dönmez'in açıklamalarından satır başları şöyle:

24 Nisan itibarıyla sistemde bazı yazılım değişikliklerine ihtiyacımız olduğu için 1 hafta kadar okuma yapmadık. Mayıs başı itibarıyla faturalar çıktı. Türkiye'deki abonelerin ilk faturaları bu ayın sonuna kadar gidecek. Her vatandaşımız bundan yararlanmış olacak. Bu 1 yıllık desteklemenin toplam tutarı 40 milyar lira olacak. 

DOĞU KARADENİZ MÜJDESİ 

Karadeniz'de çalışmalar devam ediyor, edecek. Yeni sahalarda keşif amaçlı sondajlarımızı da yapacağız. Ağırlıklı olarak Zonguldak açıklarında çalışıyoruz. Ordu açıklarındaki sismik çalışmalarımızı tamamladık. Bir sondaki aşamada Doğu Karadeniz'e gideceğiz. Orada petrol bulma ihtimalimiz var. Trabzon-Rize açıklarında bir sondajımız daha olacak. Batı'dan Doğu'ya potansiyel görülen her yere girilecek. 

Kaynak: Haber Global

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Çaycumalı 21 Mayıs 2023 21:35

Bulundu zaten ben Filyos gaz sahasına 10 km uzakta oturuyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...